RSS

Украинские новости

Тимошенко: «я працювала, щоб держава нормально жила»

  •      4

Екс-прем’єр Юлія Тимошенко заявляє, що в її діях при укладанні газових угод з Росією в 2009 році був відсутній особистий мотив.

Про це вона сказала в ході дачі свідчень в суді.

«Я хочу заявити що я абсолютно чітко працювала для того, щоб держава нормально жило, щоб люди нормально забезпечували свої потреби, державні корпорації нормально працювали», — повідомила Тимошенко.

Екс-прем’єр наголосила, що злочин, в якому вона звинувачується, передбачає обов’язкову наявність в її діях особового наміру.

Однак, на її думку, прокуратура, як на стадії досудового слідства, так і на стадії судового слідства, не надала доказів наявності прямого умислу в її діях при укладанні газових угод.

Тимошенко зазначила, що в ході судового слідства прокуратура вказувала, що в її діях нібито був непрямий умисел, оскільки вона передбачала можливість настання негативних наслідків від укладення газових угод.

Екс-прем’єр наголосила, що не передбачала такого розвитку подій.

«Я не могла передбачити будь-яких негативних наслідків, а тим більше — бажати їх», — сказала вона.

Тимошенко підкреслила, що прямий умисел і непрямий умисел не є ідентичними поняттями і таким чином в її діях немає складу злочину.

Крім цього, за словами екс-прем’єра, затвердження прокуратури, що вона, укладаючи газові угоди, нібито хотіла створити собі позитивний імідж успішного керівника держави , є безпідставними, оскільки кожен державний діяч може формувати собі позитивний імідж, добре роблячи свою роботу.

При прямому умислі особа усвідомлює суспільну небезпеку своїх дій або бездіяльності, передбачає реальну можливість або неминучість настання суспільно небезпечних наслідків і бажає їх настання, при цьому при непрямому — винний передбачає не закономірне неминучість, а лише реальну можливість настання наслідків у даному конкретному випадку.

На даний момент у суді оголошено перерву до 13:50.

Related Images:

Система Orphus

Украинские новости © 2010-2023
Копирование материалов разрешено при условии прямой гиперссылки на Украинские новости

Материалы с пометкой «имидж» публикуются на правах рекламы и ответственность за их содержание несет рекламодатель.