RSS

Украинские новости

Україні доведеться підвищити тарифи на газ вже в цьому році — Тігіпко

  •      0

Україна буде змушена до кінця 2011 року підвищити тарифи на газ для населення,щоб виконати ключова умова відновлення кредитів міжнародних фінансових організацій в період нестабільності на світових ринках капіталу.

Про це заявив віце-прем’єр-міністр, міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко.

«Боргова криза в Європі ставить під сумнів можливість Україні залучити за доступною ціною зовнішні комерційні позики в обсягах, необхідних для фінансування дефіциту держбюджету та обслуговування боргів, і змушує йти на непопулярні заходи, щоб відновити кредитування Міжнародного валютного фонду та Світового банку «, — зазначив Тігіпко .

«Для України це важке рішення … Мій погляд такий, що ми повинні до цього йти в умовах тієї ситуації, яка є в світі, ми бачимо, що робиться з ринками», — сказав Тігіпко в кулуарах осіннього щорічних зборів ключових кредиторів країни.

Як відомо, у січні-вересні Київ втратив можливість отримати від МВФ три квартальних кредиту в розмірі приблизно 1,5 млрд дол кожен в рамках програми stand-by загальним обсягом 15,5 млрд дол через порушення погоджених з фондом термінів проведення пенсійної реформи і підвищення тарифів на газ.

Related Images:

Система Orphus

Украинские новости © 2010-2023
Копирование материалов разрешено при условии прямой гиперссылки на Украинские новости

Материалы с пометкой «имидж» публикуются на правах рекламы и ответственность за их содержание несет рекламодатель.