RSS

Украинские новости

УНП хоче позбавити Умань від хасидів

  •      2

Фото Lb.ua

Черкаська облорганізація Української народної партії написала лист Президенту Віктору Януковичу, губернатору Сергію Тулубу і меру Умані Юрію Бодрову з пропозицією перенесення праху цадика Нахмана з Умані до Ізраїлю.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби УНП.

У листі зокрема йдеться: «Кожен рік у вересні приїзд до Умані тисяч паломників стає випробуванням для місцевого населення. Ситуація в Умані може стати вибухонебезпечною, адже паломників стає все більше, невдоволення жителів Умані — ще глибше, а місцева влада і правоохоронці демонструють повну безпорадність в плані врегулювання ситуації «.

«Ідею перевезти прах Нахмана колись висловили самі хасиди, — зазначив голова Черкаської ОО УНП Леонід Даценко, — а з огляду на те, що зараз паломництво набуває некеровані форми, це стало необхідністю. Уже в цьому році було кілька інцидентів, у результаті яких жителі Умані потрапили в лікарню з травмами «.

Даценко вважає, що «Умань — це частина української держави, де має виконуватися українське законодавство і не повинні порушуватися права громадян України, тому влада стоїть не тільки сприяти хасидської стороні, що вона, на наше глибоке переконання, займалася останні роки, а турбуватися передусім про дотримання конституційних прав громадян України «.

Нагадаємо, напередодні активісти ВО «Свобода» провели в Умані акцію проти хасидів .

Щорічно Умань відвідують десятки тисяч паломників-хасидів , які приїжджають сюди для того, щоб відсвяткувати єврейський Новий рік Рош ха-Шана і помолитися на могилі єврейського праведника і тлумача Тори Нахмана з Брацлава (1772-1810), нащадка засновника хасидизму Баал Шем Това.

Related Images:

Система Orphus

Украинские новости © 2010-2023
Копирование материалов разрешено при условии прямой гиперссылки на Украинские новости

Материалы с пометкой «имидж» публикуются на правах рекламы и ответственность за их содержание несет рекламодатель.