RSS

Украинские новости

Президент Естонії відмовився зустрічатися з Грищенком через справу Тимошенко

  •      1

Президент Естонії Тоомас Хендрік Ільвесскасував заплановану на середу зустріч з міністром закордонних справ України Костянтином Грищенко, висловивши стурбованість вироком екс-прем’єру Юлії Тимошенко.

«Зустріч глави Естонії і міністра закордонних справ Україні скасована у зв’язку зі зміною порядку денного президента Ільвеса», — повідомив у середу журналістам радник президента Тоомас Сільдам.

«Одночасно президент висловив стурбованість тим, що у Європейського Союзу відсутнє почуття впевненості в тому, що на Україну діє незалежне судочинство, і додає, що якщо Україну зверне зі шляху демократії та правової держави, це стане великою втратою для всієї Європи», — йдеться в повідомленні Сільдама.

Грищенко перебуває в Таллінні з офіційним одноденним візитом,

Нагадаємо, Печерський районний суд Києва у вівторок засудив Тимошенко до семи років позбавлення волі за перевищення повноважень при підписанні газових контрактів між «Нафтогазом Україна» і «Газпромом» в 2009 році.

Вирок вже викликав жорстку реакцію Заходу. У пресі напередодні з’явилася інформація про те, що Євросоюз може піти на дипломатичний демарш і скасувати намічений на жовтень візит президента України Віктора Януковича до Брюсселя, де повинні бути узгоджені останні питання угоди про асоціацію, частиною якого є положення про зону вільної торгівлі.

Точна дата візиту президента України Віктора Януковича до Брюсселя в світлі завершення переговорів про асоціацію з ЄС поки не визначена, заявив на брифінгу в середу керівник департаменту інформаційної політики українського МЗС Олег Волошин.

Офіційний Київ планує парафувати документ до кінця 2011 року , а на початку 2012 року підписати його після всіх необхідних процедур, пов’язаних з переведенням угоди на мови країн Євросоюзу.

Related Images:

Система Orphus

Украинские новости © 2010-2023
Копирование материалов разрешено при условии прямой гиперссылки на Украинские новости

Материалы с пометкой «имидж» публикуются на правах рекламы и ответственность за их содержание несет рекламодатель.