RSS

Украинские новости

Янукович вважає недоречним звільнення Тимошенко

  •      2

Президент Віктор Янукович висловився проти звільнення екс-прем’єра Юлії Тимошенко з ув’язнення на догоду вимогам іноземних політиків.

Про це, як повідомляє The Wall Street Journal, український лідер заявив в інтерв’ю західним журналістам у Києві.

«Який сигнал ми даємо суспільству? Що треба бути членом опозиції, щоб скоювати злочини?», — Запитав Янукович у ході розмови.

The Wall Street Journal відзначає, що Янукович в ході зустрічі, підвищивши голос, закликав Захід поважати його країну. Глава держави, зокрема, заявив, що на Заході немов «не хочуть чути» його слів про те, що він не має права втручатися в роботу судів і правоохоронних органів.

Крім того, Янукович додав, що було б неправильно звільнити Тимошенко у зв’язку з тим, що проти неї порушено нову кримінальну справу, що передбачає покарання до 12 років в’язниці .

Також Янукович сказав, що полетить до Брюсселя у четвер, 20 жовтня, незважаючи на охолодження у відносинах з ЄС.

«Я не збираюся приходити до когось і просити про послуги. Ми партнери. Якщо є необхідність зустрітися, я готовий. Якщо ні, я полечу далі», — сказав Президент, маючи на увазі шестиденне латиноамериканське турне, в ході якого він відвідає Кубу і Бразилію .

Поряд з цим, говорячи про декриміналізація статті, за якою засуджено Тимошенко, Янукович заявив: «Ви чули від мене про якісь зобов’язання?».

Related Images:

Система Orphus

Украинские новости © 2010-2023
Копирование материалов разрешено при условии прямой гиперссылки на Украинские новости

Материалы с пометкой «имидж» публикуются на правах рекламы и ответственность за их содержание несет рекламодатель.