RSS

Украинские новости

Клюєв намагався віддати українську ГТС росіянам в обхід Януковича?

  •      12

Заяви представників української влади про несправедливість ціни на російський газ, а також про плани щодо зниження обсягів імпорту — усього лише відволікаючі маневри, покликані прикрити реальну суть происходящего.

За інформацією ZN.UA , напередодні нового 2012 року в парламенті Україна відбулася нетипова, як для Партії регіонів, історія. Нібито віце-прем’єр Андрій Клюєв не тільки закликав однопартійців терміново внести на розгляд ВР законопроект про реформування («оренди», як висловився згодом Юрій Бойко) газотранспортної системи і «Нафтогазу», а й настійно переконував «ватажка» регіоналів у парламенті Олександра Єфремова «проголосувати »цей законопроект, щоб терміново, до Нового року, мати закон, що розв’язує руки потенційним« орендарям »української ГТС — росіянам.

Прийняття закону зупинила Банкова. І тепер президент Віктор Янукович з нетерпінням чекає повернення А. Клюєва з воднолижного відпочинку і його пояснень з приводу події.

Перед візитом прем’єра Миколи Азарова до Москви Банкова бачила схему так: з 1 січня «Газпром» знижує ціну на газ, а незабаром підписується міжурядову угоду по ГТС, і при його ратифікації в Раді пакетом змінюється все діюче, що має відношення до теми законодавство.

Але справа в тому, що російський прем’єр Володимир Путін так схему не бачив: він відмовився від зниження ціни без врегулювання тим ГТС і внутрішнього ринку, він відмовився від узгодженої схеми консорціуму — 40 (України) — 40 (Росія) — 20 (ЄС) і зажадав, за даними ZN.UA, контрольного пакета.

Related Images:

Система Orphus

Украинские новости © 2010-2023
Копирование материалов разрешено при условии прямой гиперссылки на Украинские новости

Материалы с пометкой «имидж» публикуются на правах рекламы и ответственность за их содержание несет рекламодатель.