RSS

Украинские новости

Сумська, Скорик та Кадочникова підписалися під листом проти Тимошенко

Ряд відомих українок звернулися до впливових жінок світу з листом, в якому висвітлили своє бачення ситуації навколо екс-прем’єра Юлії Тимошенко .

«Звертаємося до Вас, стурбовані тим негативним впливом, який має на українську перспективу активна діяльність Юлії Тимошенко і її оточення, спрямовані на дискредитацію нашої країни», — сказано в листі.

«Ми переконані, що Тимошенко стала маріонеткою в руках тих сил, які завжди намагалися і далі намагаються перешкодити реалізувати євроінтеграційні прагнення України. Звичайне кримінальну справу, яку було порушено проти Тимошенко як проти особистості, яка в різні часи приносила державі великої шкоди своїми корупційними діями, було в маніпулятивний спосіб використано для системного і потужного очорнення Україні. Ці зусилля, дуже щедро фінансовані недругами Україні, дали гіркі плоди. В результаті було зірвано своєчасне підписання Угоди про асоціацію України з ЄС. Ця мета тепер відкладена на подальшу перспективу. Постраждав весь народ. Постраждали інтереси держави. Сама Тимошенко отримала через це власні політичні дивіденди, поставши перед світом в ролі мучениці, яку переслідує влада «, — йдеться у зверненні.

«Вважаємо своїм обов’язком ще раз звернути увагу впливових жінок світу на ці обставини і той факт, що громадяни Україні дають інші оцінки діям Юлії Тимошенко. Більшість у суспільстві, і про це свідчать соціологічні дослідження, не вважають її політичної ув’язненої. Інша справа, що пропагандистська машина, яка працювала на перетворення цього процесу з кримінальної на політичний, завдала великої шкоди міжнародному іміджу нашої країни. На жаль, світові політики поставили на одні терези європейське майбутнє України і долю чиновниці-корупціонерка. Ми з глибоким жалем говоримо про це і закликаємо впливових жінок світу вислухати наші аргументи і переглянути своє однозначне ставлення до питання кримінальної справи Юлії Тимошенко «, — йдеться в листі.

Це звернення підписали Ірина Дерюгіна, багаторазова чемпіонка Європи та світу з художньої гімнастики, віце-президент федерації гімнастики; Лариса Скорик, професор Національної академії мистецтва та архітектури, суспільно-політичний діяч, один з організаторів Народного Руху України; Тетяна Вєркіна, голова ради ректорів вищих навчальних закладів культури і мистецтва України; Анна Сазоненко, народний учитель України, директор Українського гуманітарного ліцею Київського національного університету ім.Шевченка; Наталя Бучинська, народна артистка України; Ольга Сумська, народна артистка України.

Пізніше до листа приєдналася Лариса Кадочникова, актриса театру і кіно, член Національної Спілки кінематографістів України.

 

Related Images:

Система Orphus

Украинские новости © 2010-2023
Копирование материалов разрешено при условии прямой гиперссылки на Украинские новости

Материалы с пометкой «имидж» публикуются на правах рекламы и ответственность за их содержание несет рекламодатель.