RSS

Украинские новости

«Покращення» на Харківщині: 15 тис. людей залишилися без медичної допомоги

  •      28

Жителі селищ Борки і Первомайський Зміївського району Харківської області звернулися до Уповноваженого Верховної Ради з прав людини та Міністру охорони здоров’я України з проханням захистити їх від свавілля керівництва району та області, передають «Українські новини» з посиланням на glavnoe.ua

Як повідомляють жителі в своєму відкритому листі , Харківська облдержадміністрація не виконує положення Конституції Україні і спотворює даний стан з медичною допомогою в селищі Борки, сел. Первомайський. «В Зміївському районі Харківської області, незважаючи на те, що Харківська область не входить в пілотні проекти в експерименті по оптимізації (реформи) установ охорони здоров’я, була проведена« оптимізація »закладів охорони здоров’я при відсутності Державної програми та законодавчих актів з реформи установ охорони здоров’я.

При цьому в Зміївському районі скорочені лікарні та амбулаторії на 100% «, — наголошується в листі. На думку жителів Зміївського району знищення медичної допомоги пов’язано з відсутністю коштів у бюджеті області. При цьому Харківська облдержадміністрація неправомірно посилається при «оптимізації» на Бюджетного кодексу України, боячись зізнатися, що бюджет порожній від «досягнень» сьогоднішньої влади. Під виглядом «оптимізації» фактично закрита дільнична лікарня сел. Бірки. Як пишуть зміївчани, порушений Наказ МОЗ України, в якому зазначено, що населені пункти з населенням понад 1000 чоловік повинні обслуговувати лікувальні амбулаторії.

У сел. Первомайський проживає близько 2600 чоловік, а в сел. Бірки — 2800 чоловік. Більше того, люди були поставлені перед фактом закриття лікарні, цивільних слухань не було, що підтверджується більше 1500 підписами проти такої «оптимізації». Варто зазначити, що стаціонар лікарні в Бірках фактично обслуговував населення селищ Борковського, Гомільшанські, Тарановського сільських рад (населення — 15 000 осіб). «А до ЦРЛ м. Змієва — 30 км і незадовільний повідомлення, яке є тільки по робочих днях», — наголошується в листі зміївчан.

«У селищі Борки закрита лікарня, швидка допомога, забрали рентген-обладнання нібито непридатний. Швидка допомога з м. Змієва приїжджає протягом 30-60 хвилин.

В сел. Первомайський — закрита амбулаторія ОПСМ, пункт невідкладної допомоги, забрали автомобіль Опель-Комбі. Старий УАЗ (20 років) є експонатом для комісій. Ні педіатра. Багато дітей в селищах Борки та Первомайський. Є проблеми з кадрами. Вікові сімейні лікарі (2 особи на 5400 чоловік). Нових лікарів, сказали — не чекайте. Обов’язково потрібен лікар-педіатр. Жителі Зміївського району стверджують, що Харківська облдержадміністрація займається окозамилюванням. Так відомості про пролікувавшись на дому в 2011 році невірні, «оскільки хто міг обслужити 4309 чоловік на дому, якщо 7 місяців в 2011 році два селища (5400 чоловік) по черзі обслуговував один сімейний лікар, тому що сімейного лікаря Гладких змусили піти шляхом скорочення заробітної плати «.

Жителі Зміївського району впевнені, що держава зняла з себе відповідальність і поклало відповідальність за здоров’я на саме населення, яке шукає шляхи порятунку де завгодно. У листі на ім’я Карпачової і Богатирьової кажуть про те, що обіцяні щотижневі виїзди бригади фахівців-діагностів, яких немає вже 2 місяці, не вирішують проблему лікування із закриттям лікарні сел. Бірки. Обіцяних пересувних лабораторних діагностичних комплексів ніхто не бачив за останній рік.

Зате загрожують «розігнати» медперсонал і зробити фельдшерський пункт. «Самий точний, але страшний статист — кладовище, яке свідчить про збільшення смертності населення. Це ціна реформ Харківської облдержадміністрації «, — резюмують жителі Зміївського району.

Related Images:

Система Orphus

Украинские новости © 2010-2023
Копирование материалов разрешено при условии прямой гиперссылки на Украинские новости

Материалы с пометкой «имидж» публикуются на правах рекламы и ответственность за их содержание несет рекламодатель.