RSS

Украинские новости

Кабаре "Мулен Руж" сьогодні святкує 125-річчя: історія афіш і зірок

  •      1



6 жовтня 1889 року у Парижі було відкрите кабаре «Мулен Руж», один з найвідоміших символів міста. Відкриття закладу співпало в часі з іншими відомими подіями того періоду — початку Всесвітньої виставки та завершення будівництва Ейфелевої вежі.

Для будівництва кабаре його засновники — Жозеф Оллер та Шарль Зідлер — вибрали одне з найбільш людних місць Парижу — недопалік від площі Пігаль та бульвару Рошешуар. Поруч, на Монмартрі знаходилося й інше відоме кабаре — «Елізе-Монмартр». Назву новому кабаре дав декоративний млин з крилами червоного кольору. За задумом дизайнера Леона-Адольфа Вілетта, такий колір крил вітряка натякав на район червоних ліхтарів.

Новий заклад майже відразу здобув популярність серед парижан. Щоб побачити шалений канкан у виконанні Іветти Гільбер або Жанни Авріль сюди навідувалися представники не лише середнього класу, а й аристократи та представники богеми. Серед останніх варто виділити французького художника Тулуз-Лотрека, життєвий і творчий шлях якого був дуже тісно пов’язаний з «Мулен Руж».

У 1915 році «Мулен Руж» згорів, проте вже через кілька років знову відновив свою діяльність. Хоча вже трохи у новій іпостасі: крім канкану, тут ставили оперети та ревю, а також показували фільми. Друга перерва у роботі «Мулен Руж» припадає на роки Другої світової війни. Однак зі завершенням війни заклад знову відновив свою діяльність. Тут виступали шансоньє Шарль Трене та Шарль Азнавур, талант якого відкрила для світу Едіт Піаф.

У 1990-х роках популярність кабаре дещо занепала, проте після виходу фільму База Лурмана з однойменною назвою «Мулен Руж» з Ніколь Кідман у головній ролі ситуація змінилася. Сьогодні кабаре щовечора представляє ревю «Феєрія», яке приходять подивитися не лише парижани, а й відвідувачі з усього світу.

Джерело


Related Images:

Система Orphus

Украинские новости © 2010-2023
Копирование материалов разрешено при условии прямой гиперссылки на Украинские новости

Материалы с пометкой «имидж» публикуются на правах рекламы и ответственность за их содержание несет рекламодатель.