RSS

Украинские новости

Португальські тістечка із заварним кремом випікають 40 хвилин

  •      6
Португальські тістечка із заварним кремом випікають 40 хвилин

Pastéis de nata — популярні португальські тістечка із заварним кремом. Для швидкості і зручності їх можна готувати з листкового тіста.

Маленькі тістечка із заварним кремом — знамениті на весь світ португальські ласощі. Рецепт цього десерту, складений, за переказами, ченцями монастирю Жеронімуш, є ретельно охороняємою таємницею. Але, насправді, нічого складного тут немає — маленькі канапки, наповнені солодким ванільним кремом, приготувати за силу навіть початківцю кулінару.

Для основи можна купити готове тісто або приготувати листкове рубане. В якості ароматизатора для крему традиційно використовують ваніль, але її можна замінити цитрусовою цедрою, корицею або карамеллю. Головне — не боятися експериментувати.

Інгредієнти на 12 штук:

— 500 г листкового тіста

— 1 ст.л. ванільного цукру

— 3 яйця

— 2 жовтки

— 75 г цукру

— 1 ч.л. ванільного екстракту

— 300 мл вершків

— цукрова пудра для посипання

Приготування:

Листкове тісто розморозити і розкачати на присипаній борошном поверхні в пласт товщиною 5 мм, Розрізати навпіл і посипати одну частину ванільним цукром. Покласти зверху другу частину тіста і тонко розкачати.

Вирізати 12 кіл діаметром 9 см. Розкачати залишки вирізати ще 3 кружечки.

Викласти шматочки тіста в формочки для кексів, сформувати бортики. Застелити кожен шматочок тіста листком фольги, притиснути. Випікати в розігрітій до 200 градусів духовці 15 хвилин. Зняти фольгу і готувати ще 5 хвилин. Зменшити температуру до 160 градусів.

Тим часом збити яйця, яєчні жовтки, цукор і ваніль в  мисці. В окремій каструлі закип’ятити вершки. Зняти з вогню і дати трохи охолонути, протягом приблизно хвилини. Помішуючи, влити гарячі вершки.

Готовий крем рівномірно розподілити по формах з тістом. Запікати 15-20 хвилин, або поки начинка не загусне.

Повністю остудити тістечка і посипати їх цукровою пудрою.

Related Images:

Система Orphus

Украинские новости © 2010-2023
Копирование материалов разрешено при условии прямой гиперссылки на Украинские новости

Материалы с пометкой «имидж» публикуются на правах рекламы и ответственность за их содержание несет рекламодатель.