RSS

Украинские новости

У Днiпропетровськ повернулися десантники з зони бойових дiй (вiдео) (видео)

  •      4

У Дніпропетровськ продовжують везти поранених. Також, в рамках ротації, повертаються і бійці із зони АТО. Підрозділ повітряних сил сьогодні зустрічала наша знімальна група. Встигла зустрітися і ще з однією гостею — із Росії. Про все докладніше — наші кореспонденти.

Цей зенітно-ракетний полк у зоні АТО був з березня. За 7 місяців хлопці двічі потрапляли в оточення та під численні обстріли «Градами» й важкою артилерією.

Розповідають: з Україною воюють не ополченці, а професійні російські найманці. Навіть у мешканців Донбасу з приводу цього вже немає ілюзій.

«Багато місцевого населення настроєне позитивно до України. Але там йде, крім чотирьох російських каналів, інших немає. А по всім тим каналам транслюють, який «Оплот» хороший, яка самооборона, як вона надає допомогу жителям. А про збройні сили України кажуть, що вони знищують дома, розстрілюють дітей», — говорить заступник командира полку Микола Баутін.

Денисові — 22, він контрактник, і єдиний син у батьків. У зоні АТО провів 101 день суцільного жаху.

Останнім часом дислокувався поблизу Донецька. Сам не розуміє, як вибрався живим. Втім, планує повертатися назад. Каже — не інакше не можна.

«Перемир’я — може, десь є — але не там, де ми були. В аеропорту ми бачили, там немає перемир’я», — говорить сержант Денис Аресененко.

Задля того, аби поспілкуватися з такими, як Денис, та зібрати докази присутності кремлівських військ в Україні — в Дніпропетровськ приїхала російська правозахисниця Олена Васильєва.

Вона засновниця відомої спільноти «Вантаж 200». Відео з розповідями українських бійців жінка повезе да Росії.

«У Росії дуже велика кількість людей — я не говорю всі — але дуже велика кількість людей не вірять в те, що є війна. Вони продовжують думати, що Путін миротворець, що він не вводить ніякі війська. Тому моє завдання ще було — показати свідків, показати факти. І факти ці дуже важкі», — говорить Олена Васильєва.

За словами правозахисниці, в Україні вже загинули понад чотири тисячі російських військових. І правду про їхню смерть російська влада рідним не розповідає.

Щоб приховати її, прямо на полі бою росіян їхні ж командири перевдягають в українську форму.

Тож, цілком імовірно — у братських могилах українських солдат є також військові Російської Федерації.

Наталя Грищенко, Евген Коденцов, Новини, телеканал «Інтер».

Related Images:

Система Orphus

Украинские новости © 2010-2023
Копирование материалов разрешено при условии прямой гиперссылки на Украинские новости

Материалы с пометкой «имидж» публикуются на правах рекламы и ответственность за их содержание несет рекламодатель.