RSS

Украинские новости

«Опозиційний блок» у новій Раді буде боротися за відбудову економіки та встановлення соціальної стабільності

  •      1

Поява нової коаліції відбувається на тлі розгортання в державі глибокої системної кризи. Посилюється загроза територіальній цілісності держави, продовжується збройне протистояння на сході країни. Продовжується обвальне падіння гривні і рівня життя громадян. Про це йде мова в заяві Оппозиційного блоку.

«Вже в найближчому майбутньому країна наразиться на гостру енергетичну кризу. Продовжиться падіння промислового виробництва. Українська економіка втратить будь-яку надію на залучення інвестицій. Як наслідок ми матимемо зростання в геометричній прогресії безробіття, тотальне зубожіння населення, сплеск корупції, величезні проріхи в державному та місцевих бюджетах, катастрофічний занепад соціальної сфери, освіти, системи охорони здоров’я. Україна може втратити перспективу розвитку, а український народ — надію на майбутнє.  

Тривала криза та глибокий соціально-економічний занепад і надалі будуть нести ризики стабільності та безпеці не тільки в Україні, а й регіоні.

Підписана сьогодні коаліційна угода наскрізь просякнута недовірою та інструментами стримувань. Це не план розбудови держави та впровадження реформ, а прикриття для поділу «хлібних» посад.

Наша політична сила заявляє про свою опозиційність до цієї коаліції та її угоди. Ми наполягаємо, щоб серед першочергових законів новий парламент розглянув закон про опозицію. Фракція Опозиційного блоку вимагає функціонального, а не квотного розподілу комітетів. Опозиція має право володіти дієвим інструментом контролю за роботою влади. Ми також вимагаємо, щоб новий коаліційний Уряд узявся за долю простих українців, яким заморозили соціальні виплати та пенсії, а не за долю чергового траншу, який осяде в кишенях наближених до державної годівниці. Нагадуємо коаліції, що від сьогодні повна відповідальність за майбутні провали в політиці та економіці лежить виключно на п’яти фракціях більшості.

Опозиційний блок є єдиною альтернативою «коаліції катастроф». Ми пропонуємо українському суспільству план відновлення громадянського миру і повернення на шлях сталого економічного розвитку. В його основі — припинення протистояння, децентралізація та глибока реформа місцевого самоврядування, відновлення індустріального потенціалу країни, проведення соціально відповідальної та справедливої податкової політики, розвиток соціальної сфери, підтримка людей, які постраждали через війну на сході.

Опозиційний блок у новій Верховній Раді буде боротися за відбудову вітчизняної економіки та встановлення соціальної стабільності. Сьогодні наша партія — не просто єдина опозиція цій владі, але й ключ до відновлення єдності країни. Влада мусить зупинити фальсифікації результатів народного волевиявлення у 5 округах: 30, 50, 59, 60 та 79.

Які б труднощі не переживала країна, Опозиційний блок залишатиметься разом зі своїми виборцями та допомагатиме їм у тяжкі часи кризи. Ми знаємо — боротьба за майбутнє України не завершилася. Ми повернемо Україні надію, а громадянам — впевненість у завтрашньому дні!» — йдеться в заяві блоку.

Источник: from-ua.com

Related Images:

Система Orphus

Украинские новости © 2010-2023
Копирование материалов разрешено при условии прямой гиперссылки на Украинские новости

Материалы с пометкой «имидж» публикуются на правах рекламы и ответственность за их содержание несет рекламодатель.