RSS

Украинские новости

Поступления в местные бюджеты выросли почти на 40%

  •      0
Поступления в местные бюджеты выросли почти на 40%
Фото: dr.ck.ua

Надходження до загального фонду місцевих бюджетів за січень — липень цього року (без урахування трансфертів) становлять 53,3 млрд грн, що на 39% або на 15 млрд грн більше показника за січень — липень минулого року.

Надходження за 7 місяців становлять 72,5% річного обсягу надходжень, затвердженого місцевими радами, повідомляється на сайті Міністерства фінансів України.

У тому числі надходження податку на доходи фізичних осіб зросли на 17,2%, плати за землю – на 26,4%.

Також повідомляється, що станом на 1 серпня місцеві бюджети отримали 90,7 млрд грн міжбюджетних трансфертів, що становить майже 94% від запланованих на цей період.

Нагадаємо, що з початку року в Україні впроваджується нова система міжбюджетних відносин, за якої уряд дає більший ресурс місцевим бюджетам, але водночас збільшує їх відповідальність за видатки.

Зокрема, місцеві бюджети отримали 10% податку на прибуток підприємств, 100% держмита, 100% плати за надання адмінпослуг, 80% екологічного податку, акцизний податок, 25% плати за надра, податок на майно, єдиний податок, податок на прибуток комунальних підприємств, місцеві збори, та ін.

Related Images:

Система Orphus

Украинские новости © 2010-2023
Копирование материалов разрешено при условии прямой гиперссылки на Украинские новости

Материалы с пометкой «имидж» публикуются на правах рекламы и ответственность за их содержание несет рекламодатель.