RSS

Украинские новости

Аеропорт залишається найгарячішою точкою в зоні АТО

  •      2



Ситуація на сході України залишається напруженою.

Бойовики вдаються до нових спроб штурму Донецького аеропорту. Внаслідок обстрілів, що не припиняються, фактично зруйновані усі прилеглі до летовища квартали.

За словами речника Інформаційного центру РНБО Андрія Лисенка, бої тривають біля міст Щастя та Дебальцеве.

“Терористи вивозять з України до Російської Федерації на продаж все, що можуть розграбувати: вугілля, металобрухт, автомобілі. Тепер такі факти зафіксовані спостережною місією ОБСЄ. Терористи продовжують порушувати режим припинення вогню. Головною ціллю терористів залишається аеропорт. Тільки за минулу добу його 5 разів обстріляли”, – повідомив Андрій Лисенко.

Президент України Петро Порошенко не братиме участі в саміті СНД у Мінську 10 жовтня, на якому зберуться лідери практично усіх країн Співдружності.

У четвер в столиці Білорусі зустрілися керівники МЗС СНД. Очільник російської дипломатії Сєрґєй Лавров скористався моментом, аби висловити своє бачення мирного розв‘язання ситуації в Україні:

“Почати діалог, який вже зав‘язується між представниками Києва, ЛНР і ДНР. Це — перший крок. Наступним кроком має бути всеосяжний політичний діалог, конституційна реформа за участю всіх регіонів і всіх політичних сил України.”

Напередодні ООН представила звіт щодо ситуації в Україні. Міжнародна організація наголосила на порушенні режиму припинення вогню з обох боків: у період з 6 вересня по 6 жовтня жертвами війни на Донбасі стала 331 людина.

Джерело


Related Images:

Система Orphus

Украинские новости © 2010-2023
Копирование материалов разрешено при условии прямой гиперссылки на Украинские новости

Материалы с пометкой «имидж» публикуются на правах рекламы и ответственность за их содержание несет рекламодатель.