RSS

Украинские новости

Адвокат: Пукач у суді серед замовників вбивства Гонгадзе назвав Кучму і Литвина

  •      2

Екс-глава департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексій Пукач сьогодні, 30 серпня, під час допиту в суді назвав ті ж прізвища замовників вбивства журналіста Георгія Гонгадзе, які називав в ході досудового слідства.

Про це заявила представник інтересів у суді вдови журналіста Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко.

«Він (Пукач — ред.) Називає ті прізвища, які він називав і раніше. Він називає прізвища Кучми (другий президент України Леонід Кучма), Кравченко (екс-глава МВС Юрій Кравченко — ред.), Литвина (на той час голова адміністрації президента Володимир Литвин — ред.), Джиги (на той час перший заступник голови МВС Микола Джига — ред.) «, — сказала вона журналістам у вівторок після закінчення судового засідання, відповідаючи на питання про те, чи називав Пукач в ході допиту імена замовників вбивства Гонгадзе.

«Але назвати ці прізвища — мало, треба чесно описувати обставини. Бо тільки чесно описані обставини можуть бути підтверджені в ході судового слідства», — підкреслила Теличенко.

Вона зазначила, що до теперішнього моменту підсудний описував тільки частина обставин, а «в значній мірі корчив із себе щось таке, чим він не є».

При цьому Теличенко підкреслила, що суд може визнати винним будь-яка особа тільки в тому випадку, якщо є не тільки свідчення одного з підсудних, а коли ці свідчення перевірені іншими доказами, коли є інші свідки, коли є письмовий доказ, речовий доказ.

«У справі за фактом вбивства Георгія Гонгадзе в частині розслідування щодо замовлення вбивства досудове слідство працювало дуже погано і не перевіряло, на жаль, належним чином показання Пукача. А тільки як-то так частково сліпило і все це назвало обвинувальним висновком», — сказала вона .

Теличенко вказала на те, що українське кримінально-процесуальне право побудовано таким чином, що недоробки в ході досудового слідства означають фактично «нездатність судового слідства (дійти до істини — ред.)».

«Але сьогодні тільки почалося судове слідство, і ще рано говорити, що буде доведено, а що не буде доведено. Зрозуміло що Пукач повинен буде сісти у в’язницю, тому що конкретні епізоди вже доведені, вже є два вироки, які вступили в законну силу. Але суть не тільки в тому, сяде Пукач у в’язницю, а в тому, чи будемо ми знати імена замовників і чи будуть ці замовники покарані «, — сказала адвокат.

Кримінальну справу стосовно Лоеніда Кучми було порушено 21 березня 2011 року. Він звинувачується в перевищенні влади і службових повноважень, що призвели згодом до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе (ч.3 ст.166 Кримінального кодексу в редакції 1960 р.). Плівки майора управління Держохорони Миколи Мельниченка визнані речовим доказом у справі.

Кучмі пред’явлено обвинувачення, взята підписка про невиїзд і проведена очна ставка з екс-начальником департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексієм Пукачем і Миколою Мельниченко.

Related Images:

Система Orphus

Украинские новости © 2010-2023
Копирование материалов разрешено при условии прямой гиперссылки на Украинские новости

Материалы с пометкой «имидж» публикуются на правах рекламы и ответственность за их содержание несет рекламодатель.