RSS

Украинские новости

Азаров «попер» на Путіна

  •      53

В 2009 році з Росією газові контракти є нерівноправними і підривають основи довгострокового співробітництва між країнами. Про це на 9-му засіданні україно-російського форуму «Друга хвиля світової кризи і перспективи україно-російських економічних відносин» заявив прем’єр-міністр Микола Азаров, повідомляють «Українські новини» .

 М. Азаров у черговий раз підкреслив, що Україна вважає закладену в відповідних контрактах ціну на газ не відповідає ринковій, а самі контракти — несправедливими. «Я хочу задати питання: це що, в інтересах Росії? Рано чи пізно нерівноправний договір підриває основи довгострокового співробітництва.

Яким би він не був вигідним на певному етапі однією із сторін , наявність такого нерівноправного договору рано чи пізно дуже серйозно підірве основи довгострокового співробітництва «, — сказав прем’єр. Він підкреслив, що Україні не шукає для себе вигод при перегляді газових контрактів. «Ми говоримо тільки про одне: що нам треба переглянути цей контракт і зробити його таким, який би відповідав і інтересам Росії, і інтересам України і будувався на ринкових принципах.

Нам не потрібні знижки або якісь преференції, ми хочемо тільки одного — щоб була справедливість у наших взаєминах «, — додав він. Азаров також зазначив, що вважає основною причиною негативного сальдо торгового обороту з Росією саме ціну на газ. Нагадаємо, 5 серпня Азаров заявив, що Кабмін розглядає можливість розірвання газових контрактів, укладених з Росією в 2009 році, в судовому порядку.

Related Images:

Система Orphus

Украинские новости © 2010-2023
Копирование материалов разрешено при условии прямой гиперссылки на Украинские новости

Материалы с пометкой «имидж» публикуются на правах рекламы и ответственность за их содержание несет рекламодатель.