RSS

Украинские новости

Коморовський: справа Тимошенко — перешкода для вступу України в ЄС

  •      7

Процес над екс-прем’єром України Юлією Тимошенко є перешкодою на шляху вступу Києва до ЄС, заявив президент Польщі Броніслав Коморовський в інтерв’ю польському телеканалу TVP.

«Польща є не тільки одним Україні, але й гарним прикладом. Нам вдалося увійти в НАТО і ЄС», — сказав Коморовський після зустрічі з президентом України Віктором Януковичем.

Зустріч відбулася у вівторок на узбережжі Балтики.

Коморовський відзначив суттєву роль Польщі на шляху приєднання України до ЄС, проте заявив, що на цьому шляху з’явилися деякі перешкоди.

«Одним з них є процес над Юлією Тимошенко, які західні ЗМІ трактують як процес політичного характеру, а не кримінального», — зазначив польський президент.

Коморовський в інтерв’ю TVP також зазначив, що повідомив Януковичу про те, що західні країни негативно оцінюють процес над Тимошенко. За його словами, Україна зобов’язана розвінчати думки про те, що «мова йде про політичний справі».

Генеральна прокуратура України звинувачує екс-прем’єра у перевищенні владних повноважень при підписанні в 2009 році угод між «Газпромом» і «Нафтогазом» про постачання газу на Україну. Екс-прем’єр була арештована 5 серпня.

МЗС Польщі висловив стурбованість арештом Тимошенко і заявив, що вважає такий запобіжний захід поспішної і радикальною.

Related Images:

Система Orphus

Украинские новости © 2010-2023
Копирование материалов разрешено при условии прямой гиперссылки на Украинские новости

Материалы с пометкой «имидж» публикуются на правах рекламы и ответственность за их содержание несет рекламодатель.