RSS

Украинские новости

Кримський суд зобов’язав Росію повернути Україні маяки Чорноморського флоту

  •      11

Маяки Чорноморського флоту РФ найближчим часом повинні бути вилучені українськими судовими виконавцями.

Це випливає з постанови Господарського суду Криму від 2 серпня, якою рішення Севастопольського апеляційного суду та Господарського суду Криму від 2006 року визнано законним, повідомляє Дело .

З матеріалів розгляду випливає, що підприємство Госгідрогеографія, яке виступало позивачем у розгляді, було змушене звернутися до суду через відмову виконавців здійснювати свої обов’язки.

Виконавці ж пояснили подібну поведінку тим, що їм незрозуміло, коли рішення судів набирають законної сили.

У зв’язку з цим Господарський суд Криму від 2 серпня нагадав Департаменту виконавчої служби Мін’юсту, що рішення судів набувають чинності з моменту їх прийняття, якщо вони не були оскаржені.

Крім того, суд ще раз нагадує, що судові виконавці повинні повернути Україну дві станції радіонавігаційної системи РС-10, розташовані в Євпаторії і на території Тарханкутського маяка.

Також вилученню підлягають 6 маяків, 9 навігаційних знаків та інше устаткування, розташоване вздовж кримського узбережжя.

За попередньою інформацією, це питання президенти Росії та Україні мають обговорити на зустрічі в Сочі.

Нагадаємо, з середини 2006 року українські суди стали виносити рішення, які вимагають вилучити засоби навігації у Росії. Але втілити рішення не вдалося — Росія відмовилася їх виконувати.

Тоді на допомогу судовим виконавцям прийшло Студентське братство. Представники цієї організації зробили спробу проникнути на територію маяка Сарич, що знаходиться на однойменному мисі, і на територію радіонавігаційної станції гідрографічної служби ЧФ Марс-75 в районі Генічеська. Росія відповіла посиленням охорони — виставила бронетранспортери і морських піхотинців.

Конфлікт досяг такого напруження, що віце-прем’єр і міністр оборони РФ Сергій Іванов виступив з попередженням: у випадку спроби захоплення об’єктів ЧФ охороняють їхні російські військовослужбовці можуть застосовувати зброю. У відповідь українська влада заявила про намір розслідувати законність носіння зброї російськими військовими на українській території.

Related Images:

Система Orphus

Украинские новости © 2010-2023
Копирование материалов разрешено при условии прямой гиперссылки на Украинские новости

Материалы с пометкой «имидж» публикуются на правах рекламы и ответственность за их содержание несет рекламодатель.