RSS

Украинские новости

Для Януковича візьмуть в оренду ще два літаки

  •      0

Держуправління справами при Президентові закуповує послуги авіаперельотів на двох німецьких літаках «Dornier 328-300». Ці послуги обійдуться держбюджету в 2,3 млн грн.

Як повідомляє « Дело »з посиланням на« Вісник державних закупівель », управління оголосило про проведення закупівлі послуг з перевезення пасажирів авіаційним транспортом, які не підпорядковуються розкладу. Мова йде про оренду двох повітряних суден «Dornier 328-300» з екіпажами.

Як вказують на своїх сайтах авіакомпанії, які мають аналогічними літаками, Dornier 328-300 Jet — це авіалайнер, який відрізняється просторим салоном, типовим для великих літаків, широким фюзеляжем і великою відстанню між сидіннями.

За інформацією видання, послуги оренди надасть компанія «Українська авіаційна компанія» Аеростар «. Літаки планується орендувати протягом 2011 року, для держбюджету це обійдеться в 2,3 млн грн.

Нагадаємо, в липні 2011 року Державне управління справами при президенті оголосило про закупівлю послуг авіаперельотів на літаку Falcon 900 , які будуть обходитися скарбниці в 1,7 млн грн на місяць. Відповідно до опублікованої інформацією, послуги з надання літака буде надавати компанія «Центравіа», якій належить борт. Вартість послуг з оренди повітряного судна за п’ять місяців цього року складе 8 млн. грн.

Фірма «Центравіа» вже здала в оренду для глави держави вертоліт AgustaWestland-139 італійсько-американського виробництва, який обійдеться держбюджету в 2011 році в 7,5 млн. грн.

Раніше депутат фракції «БЮТ-Батьківщина» Остап Семерак заявляв, що за його даними, «директором і одним із засновників ТОВ« Центравіа », у якого президент орендує вертоліт, порівняно недавно (по крайней мере, в кінці жовтня 2007 року) був якийсь Павло Володимирович Литовченко . Той самий, який фігурував в історії з викраденням «Межигір’я», — заявляв депутат. — Тоді цей молодий донеччанин теж значився директором і одним із засновників іншого товариства з обмеженою відповідальністю — «Танталіт», за допомогою якого Янукович захопив майже всю територію резиденції («Межигір’я») ».

У минулому році авіапарк Держуправління справами президента поповнився літаком Airbus-319-115 XCJ. Крім нього, на балансі Державного авіапідприємства «Україна» перебувають два лайнери Іл-62, два літаки — Ту-134, Іл-61.

Related Images:

Система Orphus

Украинские новости © 2010-2023
Копирование материалов разрешено при условии прямой гиперссылки на Украинские новости

Материалы с пометкой «имидж» публикуются на правах рекламы и ответственность за их содержание несет рекламодатель.