RSS

Украинские новости

ЗН: Янукович домовився транспортувати російський газ за собівартістю

  •      2

На сьогоднішньому засіданні малого Кабінету міністрів прем’єр-міністр України Микола Азаров розповів про двох пунктах майбутніх змін у форматі співпраці України та Росії в газовій сфері.

Про це пише з посиланням на власні джерела тижневик Дзеркало тижня. Україна .

За інформацією видання, Азаров розповів, що на зустрічі президентів України і Росії Віктора Януковича і Дмитра Медведєва була досягнута домовленість про зниження тарифу на транспортування газу територією України до рівня собівартості. У свою чергу Росія знизить ціну на газ для потреб України в двох сферах: бюджетної та соціальної.

За словами Азарова, в жовтні фахівці обох країн підготують необхідні документи, і в листопаді домовленості президентів будуть юридично зафіксовані.

Який на даний момент є собівартість прокачки російського газу, і якою може бути знижка, повідомлено не було. Також прем’єр не уточнив, як будуть імплементовані домовленості президентів: за допомогою підписання нового основного договору або ж через додаткову угоду.

На засіданні не було повідомлено, чи будуть стосуватися майбутні зміни формули розрахунку вартості газу, принципу «бери або плати», гарантій Росії за обсягами прокачування і української ГТС.

Нагадаємо, сьогодні український уряд приступило до виконання доручення Президента за підсумками його візиту в Росію 24 вересня.

Related Images:

Система Orphus

Украинские новости © 2010-2023
Копирование материалов разрешено при условии прямой гиперссылки на Украинские новости

Материалы с пометкой «имидж» публикуются на правах рекламы и ответственность за их содержание несет рекламодатель.