RSS

Украинские новости

«Гестапо відпочиває». Ключовий свідок став на бік Луценка

  •      6

Свідок з боку обвинувачення у справі екс-міністра Юрія Луценка, колишній заступник начальника апарату міністра МВС Валерій Мельник, відмовився від своїх свідчень, записаних раніше в Генпрокуратурі.

 Як повідомила керівник прес-служби «Народної самооборони» Лариса Сарган, він зробив це в ході сьогоднішнього засідання суду. «Це ключовий свідок, на підставі» свідчень «якого будувалося все обвинувачення», — сказала вона. 

Це вже дев’ятий свідок, допитаний у ході судового засідання. «Всі вони відмовилися від своїх свідчень, нібито даних в Генпрокуратурі після 12-годинних допитів», — зазначила вона.«Гестапо відпочиває», — охарактеризувала дії Генпрокуратури прес-секретар Ю. Луценко.

 За словами Мельника, коли він давав свідчення на досудовому слідстві , то був дуже хворий, тому не повністю пам’ятає, про що йшла мова в ході допитів. Свідок попросив суд зачитати його свідчення, суддя Сергій Вовк дав протоколи допитів Мельнику на ознайомлення.

 Після того, як Мельник ознайомився з протоколом, він сказав, що там багато свідчень перекручено. «У тому стані, якому я був, я не міг його вичитати. Я за два тижні переніс серйозну операцію.

Допитувати хворої людини з 09:00 ранку до 09:00 вечора — це було знущанням. Я думав тоді тільки про одне — як швидше вийти звідти і прийняти ліки «, — сказав він. Мельник передав суду медичні довідки щодо стану його здоров’я на час допитів. «Я намагався читати ці допити, але в мене в очах були метелика», — пояснив він. Говорячи про допити в прокуратурі, Мельник зазначив: «Я думав, що в Афгані пройшов непроглядне круги Ада.

 Ні, я їх пройшов в Генпрокуратурі! ». «дочитався до того, що я перекреслив протокол на першому допиті і пішов. Вони бігли за мною до дверей, але я був мокрий від крові. Мене зустрів син і повів в госпіталь. Так я давав свідчення прокуратурі », — повідомив свідок. Перша неточність, на якій зупинився свідок, — що він не отримував від Луценка вказівок щодо прийому на роботу Приступлюка.

 «Щодо роботи Приступлюка — я знав, що він працює в апараті міністра, в ДРПД, але ніяких вказівок прямих від екс-міністра з цього приводу я не отримував», — сказав Мельник. «Я по-іншому не можу назвати, як криве дзеркало моє свідчення, що я розмовляв з Юрієм Віталійовичем по гучномовному зв’язку.

Це абсурд абсолютний. Вести розмови з міністром, щоб чула вся вулиця Богомольця? У нас гучний зв’язок виведена на вулицю, ваша честь. Я вибачаюсь за помилки, які допустив слідчий. Не казав я цього. І не було цього в дійсності «, — також сказав він. Крім того, за словами Мельника, він не давав ніяких вказівок начальнику департаменту по роботі з персоналом Курко щодо прийому на роботу Приступлюка.

 Коментуючи його попередні показання про те, що нібито Леонід Приступлюк був для міністра Луценка «майже як член сім’ї», свідок Мельник заявив, що «це все неправда». «У Юрія Віталійовича були просто службові відносини з водіями: що з Юхименко, що з Приступлюком», — уточнив В. Мельник. «На запитання під час допиту, як ви можете оцінити той факт, що Приступлюк їздив в Косово разом з міністром, я сказав тоді, що міністр має право приймати свого водія до інших держав», — зазначив Мельник. На питання прокурора А. Зінченко, чи писав він скарги на дії слідчих, Валерій Мельник відповів: «Про які скаргах ви говорите, коли людина однією ногою тоді був на кладовищі!».

 Він також заявив, що на його телефон надійшло 2 телефонні дзвінка до сьогоднішнього судового засідання. «Мені говорили , що я повинен говорити те, що говорив на попередньому слідстві. Я їм сказав, що не пам’ятаю, що говорив раніше. Потім я подивився, це був номер слідчого прокуратури на Подолі, а як представився … Чи то Сергій Олександрович, чи то Олександр Сергійович …», — заявив Мельник. На прохання прокурорів судді зачитують протоколи допитів Мельника на досудовому слідстві.

 Як повідомили в прес-службі «Народної самооборони», на засідання суду у справі екс-міністра Луценка приходила прес-секретар генпрокурора Пшонки. За деякими даними, за сумісництвом вона — його племінниця. Вона поспілкувалася з журналістами з тією метою, щоб дізнатися, чи правда те, що свідки відмовляються від своїх попередніх свідчень.

За матеріалами Новости Харькова

Related Images:

Система Orphus

Украинские новости © 2010-2023
Копирование материалов разрешено при условии прямой гиперссылки на Украинские новости

Материалы с пометкой «имидж» публикуются на правах рекламы и ответственность за их содержание несет рекламодатель.