RSS

Украинские новости

Януковичу і Медведєву не вдалося домовитися щодо газу — джерело

  •      2

У ході переговорів у Донецьку Президент України Віктор Янукович і Президент Росії Дмитро Медведєв так і не досягли прогресу в газових переговорах .

Як пише видання » Комерсант-Україна «, на підсумковій прес-конференції двох президентів запитували про ймовірність перегляду газової угоди.

Віктор Янукович оголосив, що ясність у питаннях ціни на російський газ для Україні настане вже скоро.

«Про те, як ми будемо будувати відносини (у газовій сфері), оголосимо найближчим часом. При відповідних підходах ми, як партнери, завжди будемо виконувати двосторонні угоди», — сказав він.

Дмитро Медведєв відразу вхопився за фразу колеги.

«На 100% солідарний! Кожна сторона повинна точно виконувати договори», — закликав російський президент, маючи на увазі, що газова угода 2009 року, за який засуджена Юлія Тимошенко, слід виконувати не дивлячись ні на що.

«Чи можна міняти договірну базу? — Продовжив Медведєв .- Можна, якщо сторони про це домовилися».

За словами президента РФ, перед профільними російським і українським відомствами поставлена ​​завдання виробити нову схему газового співробітництва. Поки йшла прес-конференція, цим займалися глава «Газпрому» Олексій Міллер і міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко.

«Сподіваюся, вони з цим завданням справляться. А як тільки впораються, будуть підстави оголосити про результати», — покінчив з газовою темою Медведєв.

Як вчора розповів виданню джерело в «Газпромі», в ході переговорів панове Янукович і Медведєв так і не досягли консенсусу. «Оголошувати нічого — ми ні про що не домовилися», — заявив він.

У свою чергу Віктор Янукович ще напередодні заявив про можливе збільшення тарифів на газ для теплокомуненерго, якщо не буде успіху в газових переговорах з Росією .Джерело в українському Міненерго повідомив, що цього можна очікувати вже до кінця року.«Якщо таке підвищення відбудеться, вартість гарячої води та опалення з початку наступного року зросте на 50-70%», — відзначає голова правління альянсу «Нова енергія України» Валерій Боровик.

Цікаво, що вчора пан Янукович вже не відкидав, як раніше, можливості приєднання до Митного союзу.

«Ми це обговорювали і обговорюємо. Останнє обговорення закінчилося тим, що ми вирішили подивитися, як він буде працювати і якими будуть відносини в ньому», — заявив Президент.

Нагадаємо, Україна намагається переконати Росію знизити ціну на газ, яку вважає несправедливою. В кінці вересня ця тема обговорювалася на переговорах глав двох держав Дмитра Медведєва і Віктора Януковича, в яких брав участь російський прем’єр Володимир Путін. Після переговорів сторони заявляли про досягнутий прогрес і про зближення позицій , але ніяких конкретних домовленостей поки немає.

Related Images:

Система Orphus

Украинские новости © 2010-2023
Копирование материалов разрешено при условии прямой гиперссылки на Украинские новости

Материалы с пометкой «имидж» публикуются на правах рекламы и ответственность за их содержание несет рекламодатель.