RSS

Украинские новости

У МОСКВІ ЗАТРИМАНИЙ БРАТ ДРУЖИНИ ЕКС-МЕРА МОСКВИ ВІКТОР БАТУРІН

  •      1

У Москві затримали бізнесмена Віктора Батуріна — це брат дружини колишнього мера столиці Юрія Лужкова, повідомляє «Інтерфакс» з посиланням на прес-службу Головного управління МВС Росії по Москві.

Батурина підозрюють у шахрайстві в особливо великому розмірі.

«Вести» повідомляють, що бізнесмен намагався продати інвестору з Великобританії підроблені векселі фірм «Інтеко» і «Інтеко-Агро» за 5,7 млрд рублів. Ще однією фальшивкою хотіли розплатитися з компанією «Росагролізінг» за поставку сільгосптехніки. Будинки та в офісі Батурина проходять обшуки. Слідство готує документи до суду, який найближчим часом має обрати запобіжний захід підозрюваному.

Батурин уже має одну непогашену судимість. У червні 2011 року Пресненський суд Москви засудив його до 3 років позбавлення волі умовно, визнавши винним у шахрайстві, нагадує ИТАР-ТАСС.

Батурин це рішення суду оскаржувати не став, зізнавшись тоді, що вирок не викликав у нього особливих емоцій. «Ну вирок і вирок — сувору догану із занесенням, нічого такого в цьому немає», — заявив він.

Тоді ж бізнесмен сказав, що справа «є замовним» і пов’язане з відставкою Лужкова і фінансовим суперечкою з Оленою Батуріної. При цьому сам він не виключав поява нових кримінальних справ стосовно нього.

Раніше Віктор Батурин заявляв «Известиям», що йому «нічого не відомо про перевірку» у справі про векселі, а в правоохоронні органи його поки «ніхто не викликав». При цьому бізнесмен підтвердив, що у нього є два векселі «Інтеко» вартістю 5,5 млрд руб, які він планує продати відомої англійської фірмі. Ці векселі, за його словами, були видані йому в рахунок погашення заборгованості по зарплаті.

У листопаді 2010 року дружина Юрія Лужкова заявила пресі, що її брат Віктор був звільнений з «Інтеко» нібито за численні розтрати грошей компанії. За її словами, Батурин без її відома укладав угоди з видачі позик, перекладав гроші «Інтеко» на свої особисті рахунки і витрачав їх на себе.

Related Images:

Система Orphus

Украинские новости © 2010-2023
Копирование материалов разрешено при условии прямой гиперссылки на Украинские новости

Материалы с пометкой «имидж» публикуются на правах рекламы и ответственность за их содержание несет рекламодатель.