RSS

Украинские новости

Американська компанія не знайшла порушень при купівлі «вишки Бойко»

  •      5

Згідно з попереднім звітом американської компанії Halliburton , Україні не допустила порушень при купівлі бурової установки, відомої як «вишка для Бойка», у компанії Highway Investment Processing.

Про це повідомила прес-служба НАКу.

На замовлення НАК «Нафтогаз Україна» Halliburton провела аудит процедур, пов’язаних із закупівлею бурової установки . «Компанія не знайшла відхилень від ринкових умов при закупівлі першої бурової установки. За висновками Halliburton, початкова купівельна ціна бурової установки становить $ 248 500 000, а решта коштів — $ 144 320 000 — направлені на додаткове обладнання, послуги та доставку», — говориться в повідомленні НАК.

Заступник голови правління «Нафтогазу» Вадим Чупрун вважає, що публікації в ЗМІ відносної корупційної складової при закупівлі бурової установки, пов’язані з кампанією по недопущенню використання шельфу Чорного моря для видобутку вуглеводнів. «Деструктивними силами ведеться кампанія з недопущення використання шельфу Чорного моря для видобутку вуглеводнів.

Тобто ведеться кампанія, щоб залишити Україна енергетично залежною», — сказав Чупрун. Він також додав, що вся процедура закупівлі бурової установки, її супроводу, технологічних процесів і безпосередньої роботи буде проводитися при незалежному аудиті Halliburton.

 

Related Images:

Система Orphus

Украинские новости © 2010-2023
Копирование материалов разрешено при условии прямой гиперссылки на Украинские новости

Материалы с пометкой «имидж» публикуются на правах рекламы и ответственность за их содержание несет рекламодатель.