RSS

Украинские новости

До Євро-2012 курінь у Донецьку подорожчає до 3 тис. грн

  •      14

Ні для кого не секрет, що на підготовку до Євро багато заробили колосальні суми. При цьому, деякі збираються «скосити» під час самого турніру. І «навар» в 100% уже мало кого задовольнить, пише журналіст Микола Воробйов у своєму блозі .

До старту Євро-2012 залишається 130 днів. Разом з гарантією хліба і видовищ, тисячі туристів потрібно буде забезпечити ще й проживанням. За попередніми підрахунками, українську столицю в ці дні відвідають понад 400 тисяч іноземних вболівальників.

Директор Місцевого організаційного комітету УЄФА Маркіян Лубківський запевнив, що 80% вболівальників налаштовані на пошук житла бюджетної категорії.

На сьогоднішній день, в Україну задіяні дві компанії, які займаються розміщенням євро-фанів на офіційному рівні: «Гамалія» і «TUI Travel». За словами туроператорів, іноземні туристи вже забронювали 20% житлового фонду. Мова йде про готелі, готелях і санаторіях.

Так, у Києві з 37 714 наявних у розпорядженні місць 5155 вже зарезервовані. В інших приймаючих містах ситуація аналогічна. З 14 000 койко-місць в Донецьку заброньовані 2000. Але ці цифри — лише вершина айсберга. Адже багато хто, охочі відвідати футбольні поєдинки іноземці, дивуються вже сьогодні. І цьому є логічне пояснення.

Справа в тому, що більшість гостей чемпіонату для бронювання житла користується всесвітньо відомим порталом booking.com. Саме тут можна зарезервувати сподобався готель або інше місце для проживання, в тому числі, на період Євро.

Експеримент «Євро-патруля» дуже простий. Входимо в положення іноземних уболівальників і бронюємо квадратні метри під час матчів Євро. В українській столиці оптимальним варіантом є звичайна туристична палатка 2155 грн. за 3 дні або близько $ 100 в добу.

Також є ноу-хау «по-донецьки». Аналогічну пропозицію у курені за 10 км. від стадіону на околиці міста обійдеться в 2696 грн. за три доби проживання. Це більше $ 100 за ніч. На умовах додаткової оплати, туристам пропонуються трансфери за маршрутами до «Донбас Арені», а також місцевому аеропорту.

Для особливо вибагливих фанів портал пропонує більш вишукані варіанти житла.Налітай! Двомісний «стандарт» у Києві 30 000 грн. за три доби. «Напівлюкси» в тому ж готелі в півтора рази дорожче. Любителям футболу доведеться розщедритися на 45 000 грн.

Але це лише початок. Адже користувачі booking — далеко не єдині, хто хоче заробити на іноземця під час Євро.

Селитися через «Гамалію»

Як згадувалося раніше, тендер на офіційне розміщення вболівальників виграли два оператори, що працюють на українському ринку. В ході недавньої прес-конференції представники цих компаній відхрестилися від «неринкових цін» на житло, які пропонуються на всесвітньо відомому booking. Мовляв, за такою вартістю резервувати проживання будуть лише деякі вболівальники. Зі свого боку, офіційні оператори пропонують «більш ринкову» вартість за квадратні метри в спекотні дні Євро-2012.

На сайті компанії «Гамалія» заходимо в розділ «on-line booking» і шукаємо житло. Одна з пропонованих готелів «Кларк» 1970 р. будівлі, 3 зірки, розташована в місті Біла Церква Київської області. Середня вартість двомісного «стандарту» обійдеться в 1799 грн. на добу або 7117 грн. за чотири ночі. Це не рахуючи сніданки.

Фішка в тому, що ціна двомісного «поліпшеного люкса» в тому ж готелі зі сніданками на сьогоднішній день становить 590 грн., Що в 3 (!) Рази дешевше, ніж пропозиція від офіційного оператора. Щоб у цьому переконатися, достатньо зайти на сайт готелю.

При цьому, як зазначено на сайті офіційного туроператора, від клієнтів вимагають 100% передоплати за поселення. А в разі відмови, витрачену вартість їм ніхто не відшкодує.

Аналогічна ситуація склалася з готелем «Спартак» в Києві. Його оренда через операторів становить 1350 грн. на добу за «одномісний стандарт». Але якби туристам закортіло відвідати столицю Україну сьогодні, то таке задоволення обійшлося б їм також в 3 рази (!) Дешевше. Адже на сайті готелю вартість номера складає 440 грн. У зв’язку з чим такі «накрутки»: за послуги посередників або особливий ажіотаж під час турніру?

За словами гендиректора «Гамалії» Ігоря Голубахи, вартість проживання в столичних готелях складе від 18 до 85 євро на добу з людини.

Пропозиції від «TUI-Travel»

Йдемо далі. Другим офіційним туроператором, який займається розміщенням євро-фанів є зазначена вище компанія. Їх офіційним проектом є Fan Accomodation Agency.Проект дуже складно відшукати в інтернеті (в усякому разі, пошуковики Google і Yandex його «не бачать»). Сайт з розміщення туристів називається accom2012.com

Проробляємо таку ж процедуру. Місто Київ. Готель «Екотел» на Нивках. Вартість «двомісного стандарту» становить 117 євро (1228 грн. За курсом НБУ). Але згідно інформації на сайті готелю аналогічна пропозиція сьогодні обійдеться втричі дешевше, а саме 390 грн. При цьому, адміністрація завбачливо зазначила, що така вартість дійсна до 30 травня 2012 року.

Але у «TUI» є ще кілька привабливих пропозицій. Гуртожиток-новобуд Національного університету держподаткової служби України (Податкова академія), що розташована в 40 км від Києва в містечку Ірпінь. Туристам пропонуються кімнати по 265 євро (!) Або 2800 грн. за ніч, але є й більш бюджетні варіанти. Мінімальна вартість за проживання в «общагах» Академії становить 35 євро.

До речі, «податківцям» дуже пощастило. Адже саме їх Академія отримала левову частку фінансування в рамках підготовки до футбольного турніру. Так, якщо в гуртожитках інших університетів, у кращому випадку, ведеться «капітальний ремонт». То з метою розміщення вболівальників протягом 30 днів футбольних матчів, в Ірпіні звели кілька 10-поверхових корпусів, а також тренувальну базу разом з басейном за рахунок державного бюджету. Воістину справжній зразок української гостинності.

Наостанок хочеться відзначити. Замість того, щоб дорікати таксистів, приватних орендодавців та інших, які бажають заробити під час Євро, громадян. Офіційним організаторам слід було б, в першу чергу, подивитися на себе в дзеркало.

Related Images:

Система Orphus

Украинские новости © 2010-2023
Копирование материалов разрешено при условии прямой гиперссылки на Украинские новости

Материалы с пометкой «имидж» публикуются на правах рекламы и ответственность за их содержание несет рекламодатель.