RSS

Украинские новости

Гітлер вижив, втік з Німеччини і дожив до глибокої старості в Аргентині

  •      730

Адольф Гітлер врятувався в кінці Другої світової війни і навіть на дев’ять років пережив Йосипа Сталіна. З таким твердженням, як пише «Комсомольська правда» , виступили британські історики. 

За версією дослідників Джерарда Вільямса та Саймона Данстена, 27 квітня 1945 р., коли радянські війська вже щосили штурмували Берлін, фюрер і його подруга Єва Браун втекли з рейхсканцелярії через секретний тунель . Місце Гітлера зайняв його двійник, а роль його коханки зіграла маловідома актриса. Саме вони і вчинили 30 квітня самогубство в бункері рейхсканцелярії.

 Самого Гітлера і Єву Браун на літаку переправили в данське місто Тондер, звідти — на базу люфтваффе в передмісті Любека Травемюнде, стверджують дослідники, що випустили нещодавно книгу «Сірий вовк: втеча Адольфа Гітлера». Потім борт JU52 доставив пару в іспанське місто Реус, розташований на південь від Барселони.Диктатор Іспанії генерал Франко надав фюреру літак з розпізнавальними знаками своєї країни. 

На ньому Гітлера доставили на Канари, а на наступний день він і Єва Браун піднялися на борт підводного човна. На ній вони дісталися до далекої Аргентини, влада якої давно симпатизували нацистам. План втечі фюрера, як стверджують британські історики, ще в 1943 р. підготував глава нацистської партії і найближчий соратник Гітлера Мартін Борман.Пропонувалося навіть створити в Південній Америці Четвертий рейх, який став би наступником нацистської Німеччини. Сам Борман, якого так і не знайшли, також скористався цим планом. 

За версією дослідників, він втік з бункера в Берліні увечері 1 травня 1945 року. Через півтора тижні він потрапив до союзників, які привезли його в швейцарський Базель і потім — до Англії. Борману нібито зробили пластичну операцію, змінили ходу і голос. У 1956 р. його відправили до Аргентини, а пізніше — в Парагвай, де ховалися багато військові злочинці. Там він і помер через три роки.

 Більш того, за версією Вільямса та Данстена, до втечі фюрера і його подруги були причетні спецслужби, які хотіли отримати доступ до німецьких секретів. Крім того, нацистські лідери добре заплатили американцям за свій порятунок. Що стосується фюрера і його подруги, вони сховалися в містечку Мар-дель-Плата. При цьому Єва Браун в 1953 р. розлучилася з фюрером і перебралася до міста Неукен на заході країни. Сам Гітлер прожив в Мар-дель-Платі до самої смерті в 1962 році. Під кінець життя він страждав від старечого недоумства, хоча як і раніше вірив у перемогу нацистів. 

При цьому, як запевняють автори книги «Сірий вовк», у Гітлера і Браун були дві дочки. Одна з них народилася в кінці 1941 року. Діти спочатку жили разом з батьком, а коли Браун покинула Гітлера, виїхали з матір’ю.Після її смерті вони покинули Неукен, проте залишилися в Південній Америці. І до цих пір живуть там. 

У своїй версії дослідники спираються на свідчення льотчика люфтваффе Пітера Баумгартен, японського високопоставленого дипломата, який служив у Берліні, лікарів, кухарів і охоронців, які працювали у фюрера, а потім опинилися в Аргентині.Британці також зустрілися з 78-річним аргентинцем, який, в 1953 і 1956 рр.. спілкувався з вождем Третього рейху в готелі в центрі Буенос-Айреса. 

Крім того, за словами дослідників, доказом їх версії є той факт, що російські потай зберегли частину черепа Гітлера зі слідами кульового отвору. Нещодавно молекулярні біологи з США провели ДНК-тестування останків і прийшли до висновку, що череп належить жінці молодше 40 років, а не Гітлерові, якому в 1945 р. було 56. 

При цьому до Єви Браун він також не має відношення, тому що новоспечена дружина фюрера наклала на себе руки, прийнявши ціаністий калій. Втім, багато колег Вільямса та Данстена не вірять в їхню теорію, називаючи її мало не «сміттям». Самі дослідники впевнені, що їхня версія абсолютно вірна. 

Related Images:

Система Orphus

Украинские новости © 2010-2023
Копирование материалов разрешено при условии прямой гиперссылки на Украинские новости

Материалы с пометкой «имидж» публикуются на правах рекламы и ответственность за их содержание несет рекламодатель.