RSS

Украинские новости

Тимошенко може отримати притулок в Чехії за свідоцтвом про шлюб

  •      4

Поява чоловіка Юлії Тимошенко Олександра в Празі може бути першим кроком у багатоходової комбінації української опозиції, метою якої є приготування еміграцію екс-прем’єра до Чехії. Журналісти чеського видання Aktuálně.cz описують механізм, за яким екс-прем’єр може отримати право на проживання в Чеській республіці, пише Кyiv Post .

«Згідно з параграфом 13 закону Чехії про надання притулку, таке може бути надано з метою возз’єднання сім’ї, навіть якщо інших причин для надання немає», — пише «Aktuálně». МВС Чехії підтвердило цю інтерпретацію. «Коли сімейні узи і справжність відносин між подружжям підтверджені, тоді цей тип притулку [дозволити родині возз’єднатися] зазвичай надається», — заявив прес-секретар міністерства.

«Таким чином, Юлії Тимошенко не довелося б просити політичного притулку, і влада Чехії не опинилися б у політично важкій ситуації — тому що надання політичного притулку саме Юлії Тимошенко безсумнівно створило б кризу в чесько-українських відносинах. По суті, Тимошенко не знадобиться нічого, крім свідоцтва про шлюб, щоб отримати притулок у Чеській республіці «, — йдеться в статті. «Коли чеська влада говорять» А «у разі пана Тимошенко, вони не можуть не сказати» Б «стосовно його дружини», — прокоментувала ситуацію Магда Фалтова, адвокат з Асоціації за Інтеграцію і Міграцію.

Related Images:

Система Orphus

Украинские новости © 2010-2023
Копирование материалов разрешено при условии прямой гиперссылки на Украинские новости

Материалы с пометкой «имидж» публикуются на правах рекламы и ответственность за их содержание несет рекламодатель.