RSS

Украинские новости

Янукович посварився з Юрою Єнакіївським: «Іванющенко відстоює жорстку лінію по Ахметову»

  •      72

У Віктора Януковича починається «синдром Ющенка». У ЗМІ з’явилася інформація, що в команді Президента почався серйозний конфлікт, який привів до розбіжностей між Віктором Януковичем та Юрієм Іванющенко.

Про пише «Росбалт» з посиланням на своє джерело в уряді України.
 Криза почалася після сварки, яка сталася між Віктором Януковичем і Юрієм Іванющенко в середині грудня, передає Цензор.НЕТ. 

Конфлікт полягає в неузгодженості позицій щодо Ріната АхметоваОстанній став дистанціюватися від Януковича, відмовившись грати «спільну гру», вказавши, як каже джерело, «що у нього є свої інтереси». «Після цього Іванющенко відстоював жорстку лінію відносно Ахметова, аргументуючи це тим, що якщо владна команда не буде грати за загальними правилами, то її спіткає доля помаранчевих.
Спорадичні спроби похитнути позиції Ахметова спостерігалися восени, коли прокуратура і СБУ почали копати в Донецькій області під компанії Ахметова, зав’язані на проектах Євро-2012 », — говорить джерело видання. 
За його інформацією, Янукович побоявся активізувати дії проти Ахметова, що призвело до розбіжностей з Іванющенко незадовго до Нового року. Розбіжності між першою особою в державі та Іванющенко закінчилася тим, що останній розвернувся і поїхав за кордон.
 
Ця ситуація призвела до паралічу при прийнятті рішень, який триває до сьогоднішнього моменту. Перш за все, зірвалася кадрова перестановка в міністерствах, намічена на середину грудня і анонсована в ЗМІ. Тоді повинні були відправити у відставку главу Міноборони Михайла Єжеля, міністра фінансів Федір Ярошенко, охорони здоров’я Олександр Аніщенко, міносвіти Дмитра Табачник.
 
Ніхто не захотів брати на себе відповідальність за назрілі кадрові рішення після від’їзду Юрія Іванющенка. «Іванющенко курирував ряд секторів, починаючи від сільського господарства і закінчуючи митницею. Він виконував важливі функції, разрулівая безліч проблем, виконуючи по суті функцію щита, яким прикривався Янукович, — констатував співрозмовник.
Тепер йому доведеться вирішити цілий ряд делікатних проблем. Як поведуть себе бізнесмени, які були змушені віддати
частку в бізнесі структурам Іванющенко? Як буде вести себе Ахметов, для якого Янукович стає все більшою проблемою через конфлікти з Росією і Заходом? «.
 На його думку, «Янукович нервує. ​​Це було видно під час недавньої виволочку прем’єру Миколі Азарову і уряду. Конфлікт депутатів з Азаровим в ході зустрічі в кінотеатрі «Зоряний» показав, що «регіонали» все більше незадоволені діями уряду і президента. Вони метають громи на адресу прем’єра, але всі розуміють, що це — невдоволення Януковичем » , — констатував співрозмовник.
 Юрія Іванющенка вважають однією з найбільш впливових персон Україні.
Журнал «Корреспондент» 19 серпня 2011 писав, що за рік після приходу до влади Януковича «друг дитинства Президента придбав гігантське вплив. Представники ділових кіл, особисто знайомі з Іванющенко, розповідають, що на зустрічі з цією людиною ходять перші особи країни, включаючи прем’єр -міністра, а сам він впливовий настільки, що може зателефонувати главі держави практично в будь-який час і вирішити практично будь-який господарський спір «.

Related Images:

Система Orphus

Украинские новости © 2010-2023
Копирование материалов разрешено при условии прямой гиперссылки на Украинские новости

Материалы с пометкой «имидж» публикуются на правах рекламы и ответственность за их содержание несет рекламодатель.