RSS

Украинские новости

Справа про дерибан кримської землі фірмою «Кедр» направлять до суду — Кужель

  •      9

Громадського руху «Громадський спротив» готує документи для судового позову по безпрецедентною за розмахом і цинізмом афері — дерибану фірмою «Кедр» кримської землі. Поступово вимальовується картина, гідна пензля найкращих імпресіоністів.

Про це заявила координатор громадського руху «Громадський спротив»  Олександра Кужель на своїй  сторінці  в мережі Facebook.

«13 липня минулого року державне підприємство« Мисливське господарство «Алуштинське» добровільно відмовилося від використання мисливських угідь загальною площею 11473 га (постанова ВР АРК № 452-6/11). Запам’ятайте цю цифру — 11тис.473 га, — нагадала вона. — 21 грудня кримські депутати з четвертої спроби віддали голоси за безоплатну передачу 8тис.836 га мисливських угідь громадської організації «Кедр», зареєстрованої за адресою президентської резиденції в Межигір’ї Бойко , Тулубом іДемішканом ».
За її словами, межі обох ділянок повністю збігаються, тільки от різниця площ становить 2 тис.637 га. «Це означає, що більше 2,5 тис. кримської землі просто подарували! Головне питання — хто цей щасливець, який отримав настільки дорогий подарунок? »- ЗапитуєКужель . «Ініціатором обох постанов виступив голова комісії із земельних питань депутат ВР АРК Н.Янакі. Юристи стверджують, що дії, вчинені Янакі, можна кваліфікувати за ст.366 та 367 Кримінального кодексу і мають ознаки корупційного правопорушення. Про що і поінформувала прокурора Криму в офіційному порядку », — зазначає вона.

Крім того, Олександра Кужель звернулася до спікера ВР АРК Володимиру Константинову з вимогою провести перевірку та притягнути до відповідальності осіб, з вини яких стався службове підроблення.

Нагадаємо, прокурор Криму про б’явіл про намір провести перевірку законності передачі 8,836 тис. га кримської землі громадської організації «Кедр», засновниками якої є  Юрій Бойко , Сергій Тулуб  і  Володимир Демішкан . Приводом послужило звернення в Генеральну прокуратуру у зв’язку з порушенням законодавства при прийнятті Постанови ВР АРК.

Related Images:

Система Orphus

Украинские новости © 2010-2023
Копирование материалов разрешено при условии прямой гиперссылки на Украинские новости

Материалы с пометкой «имидж» публикуются на правах рекламы и ответственность за их содержание несет рекламодатель.