RSS

Украинские новости

В Донецкой области члены ВО «Батькивщина» начали массовый исход из партии У Донецькій області члени ВО «Батьківщина» почали масовий вихід з партії

  •      44

Актив краматорской «Батькiвщини» массово пишет заявления о выходе из партии. Об этом сообщает сайт «ОбщеЖитие».

1 августа редакции издания стало известно о том, что актив городской краматорской организации ВО «Батькiвщина» в массовом порядке пишет заявления о добровольном сложении с себя членства в партии. Причина – «принципиальные идеологические несогласия краматорчан с процессами, которые происходят в партии», и особенно в ее «верхах».

«Хочу заявить, что наш поступок – это не выходка и не демарш, а осознанный шаг, — комментирует события член бюро городской парторганизации ВО «Батькiвщина» Валерий Карпенко. – Мы не предаем Юлию Тимошенко, а выражаем протест против фактической «приватизации» партии личностями, которые, по нашему мнению, не имеют ничего общего с той политической силой, в которую мы вступали по идейным и идеологическим соображениям».

«Обстоятельств, толкнувших краматорских партийцев на выход из партии, несколько. Одно из них – несогласие актива местной «Батькiвщини» поддерживать на выборах по мажоритарке представителя партии «Фонт змiн» Владимира Ржавского, — заявил Валерий Карпенко. – Мы знаем этого кандидата с разных сторон, в том числе с крайне негативной, и информировали об этом центральные органы партии. Но там велись какие-то закулисные переговоры, всё решалось кулуарно, и в итоге мнение парторганизации Краматорска, а это около 600 человек, было проигнорировано. Мы обращались и к Александру Турчинову лично, однако эти обращения вообще не получили никакого ответа. Затем в печати появился партийный список будущих кандидатов от «Батькiвщини», и стало окончательно ясно, что партию Юлии Тимошенко оккупировали совершенно случайные люди, которые идут туда исключительно для решения личных вопросов. Нам с этими личностями не по пути».

По словам Валерия Карпенко, решение о выходе из партии или же о продолжении членства в ней, принимается каждым партийцем городской организации «Батькiвщини» самостоятельно и добровольно.

Карпенко также заявил, что в ближайшее время в адрес средств массовой информации поступит открытое коллективное письмо за подписью бывших членов краматорской организации ВО «Батькiвщина», где они «открыто и честно обозначат свою позицию». Письмо адресовано руководству партии, но это открытое письмо, и оно будет иметь публичный характер.

Вместе с тем, как заявила редакции депутат горсовета от «Батькiвщини» Наталья Возович, отказываться от членства в партии она пока не намерена, так как считает своим долгом выполнить обязательства перед избирателями, вплоть до окончания полномочий нынешнего состава горсовета Краматорска. «У меня есть ответственность перед людьми, которые избрали меня председателем партийной организации, есть ответственность перед избирателями, — я депутат горсовета от «Батькiвщины», — заявила Возович. — Только мои близкие соратники знают, сколько сил, здоровья и энергии потрачено в борьбе за «Батькiвщину» с так называемыми «партнерами» из «Фронта змiн». В течение 4-х месяцев удавалось избегать радикальных мер, не выносить, как говорится, ссор из избы. В этот сложный и неоднозначный для Краматорской «Батькiвщины»момент, похоже, что я уйду с капитанского мостика последней».

Второй депутат от «Батькiвщины», Светлана Фальченко, заявила, что в этом вопросе она пока не определилась, но решение будет ею принято в ближайшие дни.

Актив краматорської «Батьківщини» масово пише заяви про вихід з партії. Про це повідомляє сайт «гуртожиток».

1 серпня редакції видання стало відомо про те, що актив міської краматорської організації ВО «Батьківщина» в масовому порядку пише заяви про добровільне складання з себе членства в партії. Причина — «принципові ідеологічні незгоди краматорчан з процесами, які відбуваються в партії», і особливо в її «верхах».

«Хочу заявити, що наш вчинок — це не витівка і не демарш, а усвідомлений крок, — коментує події член бюро міської парторганізації ВО« Батьківщина »Валерій Карпенко. — Ми не зраджуємо Юлію Тимошенко, а висловлюємо протест проти фактичної« приватизації »партії особистостями , які, на нашу думку, не мають нічого спільного з тією політичною силою, до якої ми вступали з ідейних і ідеологічних міркувань «.

«Обставин, які штовхнули краматорських партійців на вихід з партії, декілька. Одне з них — незгода активу місцевої« Батьківщини »підтримувати на виборах по мажоритарці представника партії« Фонт змiн »Володимира Ржавського, — заявив Валерій Карпенко. — Ми знаємо цього кандидата з різних сторін , у тому числі з вкрай негативною, і інформували про це центральні органи партії. Але там велися якісь закулісні переговори, все вирішувалося кулуарно, і в підсумку думку парторганізації Краматорська, а це близько 600 чоловік, було проігноровано. Ми зверталися і до Олександра Турчинову особисто, однак ці звернення взагалі не отримали жодної відповіді. Потім у пресі з’явився партійний список майбутніх кандидатів від «Батьківщини», і стало остаточно ясно, що партію Юлії Тимошенко окупували абсолютно випадкові люди, які йдуть туди виключно для вирішення особистих питань. Нам з цими особистостями не по дорозі «.

За словами Валерія Карпенко, рішення про вихід з партії або ж про продовження членства в ній, приймається кожним партійцем міської організації «Батьківщини» самостійно і добровільно.

Карпенко також заявив, що найближчим часом на адресу засобів масової інформації надійде відкрите колективне лист за підписом колишніх членів краматорської організації ВО «Батьківщина», де вони «відкрито і чесно позначать свою позицію». Лист адресовано керівництву партії, але це відкритий лист, і воно буде мати публічний характер.

Разом з тим, як заявила редакції депутат міськради від «Батьківщини» Наталія Возович, відмовлятися від членства в партії вона поки не має наміру, оскільки вважає своїм обов’язком виконати зобов’язання перед виборцями, аж до закінчення повноважень нинішнього складу міськради Краматорська. «У мене є відповідальність перед людьми, які обрали мене головою партійної організації, є відповідальність перед виборцями, — я депутат міськради від» Батьківщини «, — заявила Возович. — Тільки мої близькі соратники знають, скільки сил, здоров’я та енергії витрачено в боротьбі за «Батьківщина» з так званими «партнерами» з «Фронту змiн». Протягом 4-х місяців вдавалося уникати радикальних заходів, не виносити, як кажуть, сварок з хати. В цей складний і неоднозначний для Краматорської «Батьківщина» момент, схоже, що я піду з капітанського містка останньою ».

Другий депутат від «Батьківщини», Світлана Фальченко, заявила, що в цьому питанні вона поки не визначилася, але рішення буде нею прийнято в найближчі дні.

Related Images:

Система Orphus

Украинские новости © 2010-2023
Копирование материалов разрешено при условии прямой гиперссылки на Украинские новости

Материалы с пометкой «имидж» публикуются на правах рекламы и ответственность за их содержание несет рекламодатель.