RSS

Украинские новости

Крім України Путін хоче заволодіти Казахстаном — The Wall Street Journal

  •      7



В останні тижні Росія почала військові навчання на кордоні з Казахстаном з дуже схожою метою. Казахстан, можливо, є більш привабливим, ніж вже захоплені території України.

Про це пише Джош Гелернтер (Josh Gelernter) в The Wall Street Journal.

«Як і в Естонії, етнічні росіяни становлять близько однієї чверті населення Казахстану; на відміну від Естонії, Казахстан не є членом НАТО, і країни Заходу не зобов’язані захищати його. Як і Україна, Казахстан віддав свою ядерну зброю Росії в 1990-і роки. Як і Україна, ця країна — це те, що Росія дуже хоче. Росія зайняла Кримський півострів України, а разом з ним домінуюче становище в Чорному морі. Для забезпечення домінуючого становища в космічному просторі, Росія потребує космодром «Байконур» в південному Казахстані. Росія має намір бути самодостатньою в космосі, і, таким чином, їй треба перестати бути залежною від казахів. Путін хоче Байконур, і він може захопити Казахстан, щоб отримати його «​​, — прогнозує журналіст.

Автор нагадує недавні виступи Путіна, коли він говорив, що «краще не зв’язуватися з» Росією. Путін також сказав кілька важливих тез про Казахстан, в основному, що Казахстан є нещодавно винайденої країною, «державою на території якої держави не було ніколи. У казахів не було державності». Він також додав, що Казахстан є «частиною великого російського миру». Між тим, Росія перемістила 4 тисячі своїх військ до казахстанського кордону в рамках «навчань».

Джерело


Related Images:

Система Orphus

Украинские новости © 2010-2023
Копирование материалов разрешено при условии прямой гиперссылки на Украинские новости

Материалы с пометкой «имидж» публикуются на правах рекламы и ответственность за их содержание несет рекламодатель.