RSS

Украинские новости

"Надіємося, виконають наші прохання, бо досі завжди виконували"

  •      1
Автор: ФОТО: Олег КОЛІСНИК
Голова ”Громадської Ради Черкас” Валентина Жуковська пише побажання для 10-річного Андрія, що прийшов до неї на зустріч із татом
Голова ”Громадської Ради Черкас” Валентина Жуковська пише побажання для 10-річного Андрія, що прийшов до неї на зустріч із татом

– Сьогодні зустрічаємося не вперше. За час проведення таких зборів ми з вами вирішили понад 100 питань. Для когось вони є дрібні. А для когось – важливі. Люди отримали допомогу, залишилися задоволеними, – говорить голова «Громадської Ради Черкас» Валентина Жуковська, 55 років.

30 вересня в актовій залі школи №22 спілкується із жителями мікрорайону Дніпровський. Збори оголошені на 18.00, проте о 17.30 зібралися близько сотні людей.

– Прийшли послухати, що нам казатимуть. Та й самі хочемо щось сказати. Бо проблем на районі в нас багато, – каже жителька мікрорайону 45-річна Ольга Василівна. Тримає аркуш із запитаннями до депутата міської ради Максима Скорика, 32 роки. – Максим Григорович, звісно, допомагає, як може. То дорогу зробить, то в під’їзді за ремонт домовиться.

– Завдяки фракції «Рідне місто» нам вдалося облаштувати дитячі майданчики на вулицях Чехова й Петровській. Сьогодні члени фракції активно співпрацють із різними комітетами. Добиваються виділення з міського бюджету коштів. А сьогодні ми зібралися, щоб я отримав завдання від вас. Сподіваюся, що наша співпраця принесе позитивні результати, – каже Максим Скорик. – За час роботи в міськраді ми направили близько 60 депутатських запитів до департаментів. Це й питання наших доріг, й освітлення, і проведення автобусного маршруту до лікарні №3. Я тут народився, живу, навчався в цій школі, тому знаю всі проблеми. Не тільки як депутат, а як житель мікрорайону.

Люди уважно слухають, по закінченні виступу багато хто аплодує. Після виступу люди ставлять запитання Валентині Жуковській.

– Наше завдання на таких зборах – порушити всі проблеми, що мають люди. Визначити, що турбує громаду. Потім будемо розбиратися з ними, шукати способи їх вирішення, подавати депутатські запити, – каже Валентина Борисівна.

Найбільше запитань щодо створення об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. Жуковська пояснює людям процедуру створення ОСББ.

– На районі 47 будинків. Треба зробити по них інспекцію, з’ясувати, в якому вони стані, класифікувати їх. Потім створити програму переходу на ОСББ. Визначити людину, на яку можна покластися, щоб вона була керівником ОСББ. І через міську раду рухатися шляхом створення таких об’єднань. Ми будемо допомагати вам у цьому, вже почали писати депутатські звернення про ремонт будинків міською радою.

60-річна Лідія Романенко на зборах представляє будинок по вул. Чехова, 211. Прийшла із запитаннями від усіх жителів до Валентини Жуковської.

– Усе, що хотіла, дізналася. Нас турбувала проблема освітлення на вулиці Петровській і маршрут до поліклініки №3. Надіємося, виконають наші прохання, бо досі завжди виконували, – каже.

По завершенні зборів Валентина Борисівна та члени фракції «Рідне місто» ще півгодини спілкувалися з городянами, відповідали на запитання, записували на особистий прийом.

Related Images:

Система Orphus

Украинские новости © 2010-2023
Копирование материалов разрешено при условии прямой гиперссылки на Украинские новости

Материалы с пометкой «имидж» публикуются на правах рекламы и ответственность за их содержание несет рекламодатель.