RSS

Украинские новости

Завдання Кремля на цих виборах

  •      1

Завдання Кремля на цих виборах — провести в Раду якнайбільше своїх людей, щоб розгойдати ситуацію та отримати вигідні умови для переговорів.

1. Перша справа — то інформаційна війна. Кремлю бажано зменшити явку на вибори, бо проплачений електорат і так прийде, а от розчарований — може залишитися вдома. Тому в суспільство активно вкидаються ідеї на кшталт:

— «все одно ці вибори нічого не дадуть»

— «всі кандидати однакові»

— «порахують без нас»

— «вибори — це не наша гра, не будемо грати за чужими правилами»

— «мій голос нічого не вартий»

— «нема за кого голосувати»

і таке інше, розмаїття велике. Головне, щоб люди не пішли голосувати.

Тому пам’ятайте: коли ви волаєте ‪#‎всепропало‬ ‪#‎нассливают‬ і таке подібне, то хтось на Лубянці отримує премію, а може, і зірочка впаде на погони.

2. Наступним кроком буде провокація різноманітних заворушень. Я хотів би мріяти, що суспільство навчилося відрізняти професійні провокації (такі, як 1 грудня 2013 року під АП, або нещодавний напад на Раду, або «бунт» ВВшників під АП) від справжнього народного спротиву. Але, думаю, у нас ще немає такого імунітету. Для тих, хто вміє думати, можу запропонувати три критерії.

а) Справжній народний спротив завжди досить масовий, і там дуже різні люди (за віком, соціальним статусом тощо). Натомість для провокацій формуються загони з людей одного віку та соціального статусу.

б) Справжній народний спротив завжди спрямований на досягнення конкретної мети, яка сьогодні є важливою. Натомість провокації не мають конкретних вимог, що висуваються, або мають вимоги, що не стосуються сьогоднішнього дня.

в) Справжній народний спротив починається як ненасильницький і вдається до насилля лише як відповідь на насилля. Натомість провокації є насильницькими від самого початку, тобто, вони не залишають поле для діалогу.

3. Третім етапом кремлівської спецоперації буде спроба купити депутатів. Бажано гуртом. Гуртом дешевше. І нові також дешевші за старих. Ось чому для мене важливі не партії, а особистості: аби було побільше тих, хто не продається. Ну, поки все під килимом, то тут мають працювати наші політичні лідери, аби забезпечити єдність своїх сил. Ми нічого не побачимо аж до того моменту, поки не відбудуться якісь перші події: формування фракцій, голосування тощо. Тоді буде зрозуміло, яких котів в мішку ми купили насправді.

4. Четвертим етапом для Кремля буде активна військова операція, коли стане зрозуміло, що з перших трьох нічого не вийшло. Але це не завтра. Завтра вони ще сподіваються на перемогу в інформаційному протистоянні.

Тому, громадяни, будьмо пильними. Не втрачаємо віру. Ми переможемо.

Related Images:

Система Orphus

Украинские новости © 2010-2023
Копирование материалов разрешено при условии прямой гиперссылки на Украинские новости

Материалы с пометкой «имидж» публикуются на правах рекламы и ответственность за их содержание несет рекламодатель.