RSS

Украинские новости

Захід дасть нам летальну зброю, коли вона буде не потрібна

  •      0

Другий фронт проти Третього рейху США та Англія відкрили у червні 1944 року, коли стало ясно, що СРСР здатен самотужки перемогти Німеччину. Союзники обіцяли це зробити раніше, але чекали, коли два тоталітарних режими якомога більше виснажать один одного.

— Ідеальним результатом війни на Сході був би такий, коли останній німець убив би останнього росіянина і розтягнувся мертвим поруч, — казав Рандольф Черчилль, батько тодішнього британського прем’єра Вінстона Черчилля.
Це зволікання у війні зі світовим агресором обернулося страшними трагедіями і драмами та вплинуло на хід історії. Увірвавшись у Німеччину, бійці Червоної армії чинили страшні звірства і мародерство. Сотні тисяч згвалтованих і убитих після сексуальної наруги німкень. Тисячі тонн вивезених цінностей і трофеїв. Східна Європа майже на півстоліття стала васалом більшовицької Росії. Світ увійшов у довгий період «холодної війни» та відчайдушної гонки озброєнь.

Історія іноді повторюється не тільки у фарсах, а й у гримасах. І ось уже канцлер Німеччини Ангела Меркель умовляє президента США Барака Обаму не давати Україні летальну зброю для боротьби з російсько-терористичними угрупованнями. З одного боку, це можна зрозуміти, бо Путін шантажує Захід ядерною війною. З іншого боку, ідуть якісь незрозумілі ігри. Голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер висуває ідею створення спільної армії Євросоюзу, а Меркель його підтримує.

Схоже на те, що Захід, як і під час Другої світової війни, вичікує, коли Україна і Росія ще більше знесилять одна одну у бійні на Донбасі. Адже їм не потрібні конкуренти ні тепер, ні в майбутньому. Щодо Росії, то усе ясно: вона за кілька років розпадеться. А от Україна здатна стати новою потугою на європейському континенті. По-перше, має величезні потенційні можливості промисловості й аграрного сектора. По-друге, українці показали свою пасіонарність, креативність і патріотизм. А значить, за умов усунення від влади олігархічних кланів та реалізації необхідних реформ зможуть швидко відбудувати країну і розвиватися.

Невже європолітики цього бояться? Чи, може, для них найкращим результатом війни в Україні є взаємне винищення українців і росіян?

У будь-якому разі нам треба сподіватися на свої сили і не чекати милостині від Заходу у вигляді летальної зброї. Він дасть нам її тоді, коли ми здатні будемо самотужки перемогти ворога. Тобто, коли вона уже буде нам не потрібна.

Related Images:

Система Orphus

Украинские новости © 2010-2023
Копирование материалов разрешено при условии прямой гиперссылки на Украинские новости

Материалы с пометкой «имидж» публикуются на правах рекламы и ответственность за их содержание несет рекламодатель.