RSS

Украинские новости

Белый дом заявляет, что не прослушивает телефон Олланда

  •      0
Белый дом заявляет, что не прослушивает телефон Олланда
Фото: zik.ua

Офіційний представник Ради національної безпеки США Над Прайс заперечує прослуховування американськими спецслужбами телефонних розмов президента Франції Франсуа Олланда.

Відповідну заяву чиновника розповсюдив Білий дім.

«Ми не націлені і ніколи не будемо націлені на засоби зв’язку президента Олланда», — йдеться в документі.

Прайс додав: «Ми не ведемо розвідувального спостереження за кордоном, окрім того специфічного, яке має відношення до інтересів національної безпеки. Це стосується як простих громадян, так і світових лідерів».

Чиновник також наголосив, що США тісно співпрацюють з Францією, тому що Франція — важливий партнер.

Однак, як відзначають спостерігачі, Прайс жодного слова не сказав про те, чи мали місце прослуховування у минулому.

Як повідомили у вівторок французька газета «Libération» та інтернет-портал «Mediapart» з посиланням на отримані Wikileaks документи, АНБ США протягом декількох років прослуховувало телефонні розмови трьох президентів Франції: Жака Ширака, Ніколя Саркозі та Франсуа Олланда.

У зв’язку з цим Рада оборони і національної безпеки (СОНБ) Франції за ініціативою Олланда проведе сьогодні спеціальне засідання.

Нагадаємо, в 2013 році колишній співробітник американських спецслужб Едвард Сноуден повідомив, що АНБ США протягом багатьох років прослуховувало телефонні розмови канцлера Німеччини Ангели Меркель. Пізніше Сноуден оприлюднив секретні документи, з яких випливало, що спецслужби США прослуховують також телефони перших осіб Італії, Іспанії, Греції, Франції та інших європейських держав. Цього року генпрокуратура Німеччини припинила розслідувати можливого прослуховування телефона канцлера через неможливість доведення.  

Related Images:

Система Orphus

Украинские новости © 2010-2023
Копирование материалов разрешено при условии прямой гиперссылки на Украинские новости

Материалы с пометкой «имидж» публикуются на правах рекламы и ответственность за их содержание несет рекламодатель.