RSS

Украинские новости

Національне агентство з питань запобігання корупції. Перезавантаження (ЗАЯВА)

  •      0

До відома тих, кому це цікаво. Наприклад, Oleksii Khmara. Сьогодні чотири члени конкурсної комісії з відбору кандидатів до НАЗК від громадських організацій виступили з заявою про готовність складання повноважень, щоб розблокувати роботу комісії і виключити будь-які штучні суб’єктивні чинники, які були створені навколо початку роботи комісії. Це наша добра воля, а не чиясь перемога, як буде, впевнений, інтерпретовано окремими особами. Поки інші кричали і судилися, ми напрацювали механізми виходу з даної ситуації, аби зняти будь-які інсинуації в наш бік. Дякую міжнародним інституціям, які з однієї сторони визнали легітимність складу нинішньої комісії, з іншої — активно долучились до процесу перезавантаження комісії. Сподіваємося, що сьогодні будуть ухвалені зміни до постанови Уряду, яка дасть можливість не тільки скласти повноваження чинних членів комісії, але й запустить механізм нового конкурсу, до результатів якого не буде жодних претензій у жодної громадської організації.

P.S. Коли я вже не буду членом конкурсної комісії, опишу весь процес не в юридичній площині, а в площині моральних, етичних і професійних стосунків. Буде цікаво.

ЗАЯВА

представників конкурсної комісії з відбору кандидатів на посади членів Національного агентства з питань запобігання корупції від громадських організацій Романа Вереші, Олега Самуся, Віктора Шлінчака, Олександра Ружицького

Ми, обрані представники конкурсної комісії з відбору кандидатів на посади членів Національного агентства з питань запобігання корупції від громадських організацій хочемо заявити про наступне:

Незважаючи на судове рішення, яке підтверджує повну легітимність нашого обрання у відповідності до діючого Закону України «Про запобігання корупції» на відкритих зборах громадських організацій, ми – чотири члени комісії прийняли рішення звернутися до Кабінету міністрів України з проханням затвердити механізм для складання нами повноважень членів комісії та запровадження алгоритму проведення повторних виборів до конкурсної комісії з числа громадських організацій.

Ми свідомі того, що затягування початку роботи конкурсної комісії та формування Національного агентства з питань запобігання корупції веде до зриву виконання Плану дій з лібералізації візового режиму з Європейським Союзом.

Саме тому ми йдемо на цей крок, демонструючи суспільству свою відповідальність, чесність та неупередженість у питаннях формування роботи конкурсної комісії НАЗК.

Ми сподіваємось, що пропозиції, які ми надали спільно з представниками впливових міжнародних організацій і інституцій та передані до Секретаріату Кабінету міністрів, будуть затверджені на найближчому засіданні Кабінету міністрів України, а процес перезавантаження роботи комісії та обрання членів НАЗК відбудеться у найкоротші терміни.

Смотрите также: пресс-брифинг на тему: «Конкурсная комиссия НАПК: перезапуск?»

Related Images:

Система Orphus

Украинские новости © 2010-2023
Копирование материалов разрешено при условии прямой гиперссылки на Украинские новости

Материалы с пометкой «имидж» публикуются на правах рекламы и ответственность за их содержание несет рекламодатель.