RSS

Украинские новости

Суд заборонив акції опозиції. На Хрещатик стягнутий спецназ

  •      4

Суд заборонив мирні акції протесту біля Печерського райсуду і Лук’янівського СІЗО, де перебуває Юлія Тимошенко, повідомили в прес-службі «Батьківщини» .
За словами члена фракції «БЮТ-Батьківщина» у ВР Сергія Пашинського, відповідне рішення судді прийняли в ніч на неділю.
Таким чином Окружний адміністративний суд Києва частково задовольнив позов Київської міської державної адміністрації до партії «Батьківщина», «Військового союзу» Калашникова та народних депутатів.
У своєму рішенні суд заборонив проводити масові акції за адресами: Хрещатик, 44, та Дегтярівська, 13.
У той же час суд не заборонив народним депутатам проводити прийом громадян у наметах.
Сергій Пашинський повідомив, що партія «Батьківщина» буде оскаржувати це рішення суду як невідповідне Конституції і законом України про мирні зібрання громадян.
Як передає Бі-бі-сі , рано вранці до табору опозиції на Хрещатику біля Печерського суду були підтягнуті сили міліції, включаючи спецназ «Беркут». Співробітники правоохоронних органів металевими бар’єрами повністю загородили всі в’їзди до Печерського районного суду.
До останнього часу правоохоронні органи стверджували, що не стануть силою демонтувати намети, по крайней мере, до тих пір, поки відповідне рішення не прийме суд.
Українська правда зазначає, що на Хрещатик разом з міліцією прибув регіонал Олег Калашников, який вимагає у БЮТ віддати йому частину вулиці для його акції протесту.
О 5:30 з міліцією приїхав Калашников і група осіб, яка пішла в бік табору БЮТ. Дорогу їм розчистила міліція.
Калашников вступив в суперечку з представниками БЮТ за територію. Він вимагає віддати йому ту територію під наметами, яку раніше займав його мітинг.
«Ми гідно відпрацювали 17 днів, давайте працювати разом далі. У нас яку пропозицію — ми обличчя України. Давайте не робити шоу, а кожен висловить свою позицію. У нас є така ж заявка, як у вас. Давайте домовимося», — звернувся регіонал до бютівців.
Він підкреслив, що місце для його акції «визначено МВС, а рішення суду ми будемо виконувати, як тільки вона набуде чинності».
«Міністерство внутрішніх справ визначило периметр, де ми можемо реалізовувати свою заявку. Ми просимо вас дати нам це робити. Ми хочемо стояти як раніше біля» Унітод колор Бенетон «, — заявив регіонал.
Свою позицію він аргументував дозволом на проведення акції, підписаним міністром внутрішніх справ Анатолієм Могильовим, але документа він не надав. Разом з тим Андрій Сенченко запропонував Калашникову піти на майданчик, який зараз монтує міліція.

Юлію Тимошенко заарештували в приміщенні Печерського суду в Києві 5 серпня і помістили в Лук’янівське СІЗО.
Суддя пояснив своє рішення тим, що Юлія Тимошенко систематично порушувала порядок в залі і свідомо затягувала процес.
Тим часом за кордоном багато хто сприйняв цей арешт, як політичний.
«Висновок колишнього прем’єр-міністра Юлії Тимошенко викликало занепокоєння міжнародної спільноти щодо верховенства закону на Україну і може викликати появу нових політично мотивованих переслідувань», — говориться в заяві посольства Сполучених Штатів на Україну.
Американський сенатор-республіканець і колишній суперник Барака Обами на виборах Джон Маккейн також розповсюдив офіційну заяву, в якій назвав арешт «порушенням основних прав». Він також сказав, що Тимошенко має захищати «кожен громадянин демократичної країни».
Стурбованість у зв’язку з арештом Юлії Тимошенко висловив президент Європейського парламенту Єжи Бузек.
Кримінальні справи, порушені проти Юлії Тимошенко, стосуються підписання в 2009 році газових контрактів з Росією, а також незаконного використання грошей, отриманих Україною від продажу квот на викиди парникових газів в рамках Кіотського протоколу та незаконної купівлі машин швидкої допомоги за завищеною ціною.
В рамках «газової справи» Тимошенко звинувачують у перевищенні посадових повноважень і нанесенні шкоди державі.

Юлію Тимошенко помістили під арешт в приміщенні Печерського суду в Києві 5 серпня і помістили в Лук’янівське СІЗО.

Related Images:

Система Orphus

Украинские новости © 2010-2023
Копирование материалов разрешено при условии прямой гиперссылки на Украинские новости

Материалы с пометкой «имидж» публикуются на правах рекламы и ответственность за их содержание несет рекламодатель.