RSS

Украинские новости

Севастополь — кримінальна столиця України

  •      49

Севастополь визнано криміналізований населеним пунктом Україна. Про це свідчить статистика тяжких злочинів.
За офіційними даними МВС України, в Севастополі за рік відбувається 8,2 вбивства на 100 тисяч жителів. Для порівняння, у Донецьку цей коефіцієнт становить 6,1, а в Києві та Львові — 3,7 і 3,8 відповідно, повідомляє севастопольське видання ForPost.
З міст Центральної та Західної Європи Севастополь випереджає лише столиця Литви — у Вільнюсі коефіцієнт вбивств становить 8,3. Значно нижчий рівень злочинності в білоруській столиці Мінську — 1,6 вбивства на рік.
За кількістю випадків навмисного нанесення тяжких тілесних ушкоджень Севастополь теж лідирує — 11,8 кримінальних епізодів. Слідом ідуть Запоріжжя, Луганськ і Донецьк: 11,7; 11,6; 11,3 епізоду на рік відповідно. У Києві цей показник становить 4,5, а у Львові — 4,8.
Лише за кількістю згвалтувань Севастополь поступається пальму першості Запоріжжю та Одесі — 5,5 і 5,2 випадку на рік відповідно. У кримському місті-герої таких злочинів скоюється рівно 5.
Примітно, що навіть російські мегаполіси трохи відстають за кількістю вбивств на частку населення від Севастополя — для Москви і Санкт-Петербурга ці показники становлять 6,9 і 7,8 злочинів на рік відповідно. При цьому в цілому РФ є одним зі світових лідерів за кількістю вбивств.Офіційні дані МВС — 14,3 вбивства в рік (17-е місце в світі), однак кримінолог і генерал-майор міліції у відставці Володимир Овчінскій вважає ці цифри сильно заниженими. За його відомостями, Росія поступається за активністю вбивць тільки ПАР.

Related Images:

Система Orphus

Украинские новости © 2010-2023
Копирование материалов разрешено при условии прямой гиперссылки на Украинские новости

Материалы с пометкой «имидж» публикуются на правах рекламы и ответственность за их содержание несет рекламодатель.