RSS

Украинские новости

Чергова бійка в Донецьку: «Донбас — російський край», «Бандерівцям і фашистам — смерть!» (Видео)

  •      15

Сьогодні о 16.30 біля одного з корпусів Донецького національного університету зібралися близько 30 чоловік з мегафоном, з прапорами ВО «Свобода», громадської організації «Сокіл» і почали хода до пам’ятника Т. Шевченка, приурочивши свою акцію в пам’ять героїв Крут.

Але з’явилися кілька невідомих чоловіків, які стали агресивно вести себе по відношенню до учасників акції, у тому числі і до фотожурналіста, які намагалися сфотографувати те, що відбувається. Ці чоловіки вигукували: «Донбас — це російський край», «Бандерівцям і фашистам — смерть!» І з погрозами заважали вести фотозйомку. За словами одного з фотокореспондентів, «як мінімум, чотири фотокамери ці неадекватні люди розбили чи пошкодили».

Пізніше втрутилася міліція відтіснила нападників, одного з них затримала, тим самим дозволила учасникам маршу продовжити хід, а журналістам — виконувати свою роботу.

За словами начальника управління зі зв’язків з громадськістю Донецької міської ради Максима Ровінського, до міськради було подано заявку на проведення маршу, присвяченого пам’яті героїв Крут від «групи громадян», жителів Донецька.

Коментуючи кореспонденту дані події, голова Донецької обласної організації ВО «Свобода» Володимир Гупало назвав все, що відбулося провокацією і наголосив, що ВО «Свобода» нікого не уповноважували проводити дане хода в Донецьку.

«Це провокація, це у всіх відносинах провокація. Зараз у Донецьку немає керівника міської організації ВО «Свобода», тому що Артур Шевцов, який раніше обіймав цю посаду, був з’їздом знятий, і це загальновідомий факт », — сказав Гупало.

При цьому він додав: «Ходи ніхто не планував. Це все провокація, інакше ніяк я не оцінюю і не характеризую … Це звичайні провокаційні дії, не знаю навіть, з чийого боку ».

У свою чергу, заступник політичної партії «Конгрес українських націоналістів», голова Донецької облорганізації «КУН» Марія Олійник також висловила думку, що намічалося раніше групою громадян смолоскипна хода в Донецьку на честь пам’яті героїв Крут «тільки відлякує жителів».Вона підкреслила, що вшанування пам’яті героїв Крут має полягати, перш за все, в роз’яснювальної, просвітницької роботи серед населення Донецького регіону, у проведенні масових круглих столів, конференцій і семінарів.

Related Images:

Система Orphus

Украинские новости © 2010-2023
Копирование материалов разрешено при условии прямой гиперссылки на Украинские новости

Материалы с пометкой «имидж» публикуются на правах рекламы и ответственность за их содержание несет рекламодатель.