RSS

Украинские новости

Письменник Винничук присвятив влади вірш «Убей пид*раса». На нього поскаржилися в ГПУ

  •      117

Народний депутат Леонід Грач звернувся до Генеральної прокуратури з проханням вжити заходів реагування на творчість письменника Юрія Винничука. Він звинувачує львів’янина в порнографії.

Про це у коментарі Gazeta.ua повідомив керівник Інституту політичних, соціологічних і маркетингових досліджень Володимир Бондаренко, передає news.ua. 
«Леонід Іванович звернувся в Генпрокуратуру з нашим листом, — каже політолог. — Це не перше його подібне звернення. Нещодавно він ще з трьома народними депутатами написав лист з приводу діяльності порноактриси Анастасії Гришай. Було порушено кримінальну справу, і актриса втекла до Чехії, де просить політичного притулку. Що стосується творчості Винничука, то звернення було проілюстровано багатьма його творами, серед яких порнографічне і некрофільськое вірш «Так Ніхто не кохав». Наші дії підтримує також академік Микола Жулинський «.

За словами Бондаренко, до депутатського звернення додано думку лауреата Шевченківської премії Романа Іваничука.

«Мені, досвідченому в житті, жінках і сексі чоловіку, гидко читати … відверто брудні порнографічні екзерсиси Винничука … Начитавшись такого, і жінку не захочеш. Автор, напевно, психічно, хворий …»

«Особливо вразило нас недавній виступ Винничука на вечорі» Ніч еротичної поезії «в рамках книжкового ярмарку» Медвін «, — продовжив Бондаренко. — Він прочитав свій вірш» Убий підараса «з натяками на діючу владу з закликом усунути її в неправовий спосіб. Потрясло запрошення їм на сцену 15-річної Марти Брижак зі словами: «А тепер послухайте, чого навчають у львівських школах». І дівчина в короткій спідничці з двома кісками стала читати твори з триповерховими матами. Вважаю, що такий розбещеності вчать не викладачі львівських шкіл, а розбещена творча діяльність самого Винничука, який відверто хизується своєю аморальною поведінкою «.

Володимир Бондаренко не вважає звернення в Генпрокуратуру посяганням на свободу творчості.«Ми цінуємо дійсно високохудожні твори Винничука, його діяльність з популяризації Львова, публікації легенд цього древнього міста. Але поширення порнографії і розпалювання ворожнечі між людьми, насильство має переслідуватися за законом», — зазначає політолог.

Related Images:

Система Orphus

Украинские новости © 2010-2023
Копирование материалов разрешено при условии прямой гиперссылки на Украинские новости

Материалы с пометкой «имидж» публикуются на правах рекламы и ответственность за их содержание несет рекламодатель.