RSS

Украинские новости

Мати до смерті побила півторарічну доньку

  •      3
Мати до смерті побила півторарічну доньку
Фото: cemeterys.ru

30 вересня в Одесі на цвинтарі «Північне» поховали півторарічну Аню Войтенко. Дівчинка померла 25 вересня від закритої черепно-мозкової травми. Попередня версія — до смерті доньку побила мати, 24-річна Юлія.

Юлія Войтенко родом із Одеси. В село Новосільці Роздільнянського району переїхала із чоловіком та дітьми у грудні 2012 року. Місцеві розповідають, хату Юлії придбав її батько, міліціонер у відставці. Жінка займалася господарством — тримала телицю,козу, свині та птицю. Її чоловік, 30-річний Олексій, перебивався заробітками.

«Сім’я Войтенків перебувала на обліку у соціальних служб. До них неодноразово без попередження приїжджали комісії. В хаті завжди було наварено, охайно, хоч і бідненько. Якщо часом було накидано — то ж в хаті повно дітей, це нас не дивувало. Головне, що діти ходили чисті та охайні. В них в хаті є бойлер для підігріву води, пральна машина-автомат. Були незначні зауваження по ремонту- то поступово, по кімнаті, подружжя все зробило», — розповіла секретар Щербанської сільської ради Лариса Товпинець.

Сусіди кажуть, в день трагедії Юлія була п’яна. Десь опівдні вони почули крик про допомогу. Коли вибігли на вулицю — побачили, як Юля біжить із донькою на руках. В сільській раді не вірять, що мати могла напитися до такого стану, аби вбити дитину.

«Про те, що Юля з чоловіком безпробудно п’є, чи б’є дітей, нам сигнали ні від сусідів, ні від соціальних працівників ніколи не надходили. Як розповіли люди, вони прибігли Юлії на допомогу. Сусід почав робити штучне дихання та непрямий масаж серця. В той час поряд проїздила бригада районних електромереж. Вони й поїхали за лікарем. Хоча до фельдшерського пункту не менше чотирьох кілометрів — прибули дуже швидко, але лікар уже тільки констатувала смерть та викликала міліцію. Олексій був на роботі. Поки приїхав — то вже застав пусту хату — і Юлію, і дітей забрали», — додає Лариса Євгенівна.

У Юлії з Олексієм трійко спільних дітей — крім Анютки, ще трирічний син Олександр та п’ятирічний Валерій. Старшу доньку, Віолетту, яка навчається в третьому класі, Юля народила в п’ятнадцять років у першому шлюбі. У школі запевняють, Віолетта ніколи не скаржилася на батьків, уроки не прогулювала.

«Вчителька нам розповіла, що дитина в школу завжди приходила в гарному настрої. Хоч і вчиться поганенько, але на завжди активна, тягне ручку, хоче відповідати, аби на неї звернули увагу. Можливо їй бракувало уваги батьків, від того і погані оцінки. Але з побоями її не бачили. Найбільші проблеми, які пригадує вчителька — дівчинка вчасно не заплатила за підручники. Але згодом кошти донесла», — продовжує Товпинець.

У селі подейкують, що Юлія — ВІЛ-інфікована. А після народження Ані у матері виявили ще й відкриту форму туберкульозу. Тоді їх з чоловіком на 10 місяців відправили на примусове лікування. Аня в той час перебувала на обстеженні, так як народилася дуже кволенька. Після тубдиспансера сім’я запевнила, що у них все гаразд.

Того ж дня, 25 вересня, Юлію затримали правоохоронці, а дітей відправили до Роздільнянського районного притулку «Теплий дім».

«Виявила тіло півторарічної дівчинки фельдшер, вона і повідомила в міліцію. Правоохоронці, які прибули на місце події, побачили, що труп дівчинки із численними синцями та забоями знаходився на вулиці, біля воріт будинку. Мати дитини була п’яна. Розповіла міліціонерам, що дочка впала з ліжка, після чого їй стало зле. Розтин показав — причиною смерті дитини стали тяжкі тілесні ушкодження у вигляді закритої черепно-мозкової травми. В ході подворового обходу з’ясувалося, що 24-річна мати померлої зловживає спиртними напоями і на підпитку починає виховувати своїх чотирьох дітей. Зі слів сусідів, з їх подвір’я часто чутно дитячий плач та крики дітей про допомогу. «, — розповіли правоохоронці.

За фактом смерті дитини відкрито кримінальне провадження за статтею умисне нанесення тяжких тілесних ушкоджень. Якщо провину матері доведуть — їй загрожує від семи до десяти років в’язниці.

Related Images:

Система Orphus

Украинские новости © 2010-2023
Копирование материалов разрешено при условии прямой гиперссылки на Украинские новости

Материалы с пометкой «имидж» публикуются на правах рекламы и ответственность за их содержание несет рекламодатель.