RSS

Украинские новости

Сотни этнических кукол представили во Львове

  •      0

29 квітня у Львівському палаці мистецтв презентували проект «Етно Лялька» 2015.

Сотні етнічних ляльок збирають вже п’ятий рік поспіль у рамках фестивалю «Ляльковий світ». Народні майстри та професійні митці з різних куточків України привезли до Львова давню українську мотанку, текстильні та солом’яні мотанки, а також сучасні ляльки у авторських інтерпретаціях.

Новинкою став формат «Казковий ліс», в якому організатори запропонували учасникам розташувати рукотворних звірів у додатковому виставковому просторі. Приємним сюрпризом для відвідувачів стала «фото зона», де кожен може сфотографуватись поруч із роботами відомої майстрині Інни Івасюк, та живий музичний супровід гурту автентичного співу «До Схід Сонця».

Наталя Юженко, займається лялькарством з 1985 року. Цього року привезла ляльки мотанки у виді українських вояків. Робота виконана без жодного уколу голкою, отже вони можуть бути оберегами, як і традиційні мотанки. На виручені від продажу ляльок кошти, мисткиня купує камуфляжну тканину для пошиття форми українським солдатам.

«Зараз така ситуація, що війна, сльози, жаль, біль. Хотілося зробити таку ляльку, щоб нащі хлопці відчували що по них пам’ятають. От я і вирішила модифікувати класичну мотанку», — додає пані Наталя.

Львівський Фестиваль «Ляльковий світ», започаткований 2009 року став першим в Україні масштабним комплексним заходом з експонування феномену авторської ляльки.

Як зазначають організатори метою фестивалю є ознайомлення широкого кола людей з різноманіттям технік та категорій виконання авторської ляльки, поширення культури лялькової творчості та налагодження контактів між митцями даного напряму. Проект «Етно Лялька» став окремим майданчиком для представлення автентичних українських ляльок і їх авторські інтерпретації у 2011 році.

Related Images:

Система Orphus

Украинские новости © 2010-2023
Копирование материалов разрешено при условии прямой гиперссылки на Украинские новости

Материалы с пометкой «имидж» публикуются на правах рекламы и ответственность за их содержание несет рекламодатель.